Житомирщина посідає п’яте місце в рейтингу областей України по забезпеченню соціальним захистом громадян, в тому числі й ветеранів Великої Вітчизняної війни » Новини Житомира
 
 


Житомирщина посідає п’яте місце в рейтингу областей України по забезпеченню соціальним захистом громадян, в тому числі й ветеранів Великої Вітчизняної війни

Автор: news_maker від 30-10-2013, 16:50, переглядів: 1 088

Житомирщина посідає п’яте місце в рейтингу областей України по забезпеченню соціальним захистом громадян, в тому числі й ветеранів Великої Вітчизняної війни

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук зазначає, що пріоритетним завданням діяльності органів влади всіх рівнів є виконання соціальних ініціатив та завдань Президента України щодо надання повноцінної медичної та соціальної допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни, учасникам бойових дій та дітям війни. Особливо актуальною підтримка цієї верстви населення є напередодні 70-ї річниці визволення нашої держави та області від німецько-фашистських загарбників.
За останні роки реалізовано низку заходів, спрямованих на підвищення соціальних стандартів для ветеранів війни. Зокрема, на 49 відсотків підвищено середній розмір пенсії учасників війни, у 4-4,5 разу зросла грошова допомога ветеранам війни до Дня Перемоги. Особлива увага приділяється інвалідам війни: розміри їхніх пенсій за останні два роки зросли на більш ніж 40 відсотків, а з 2010 року вперше було започатковано програму забезпечення квартирами інвалідів Великої Вітчизняної війни, завдяки чому поліпшили житлові умови понад 800 сімей.
За словами голови обласної ради Йосипа Запаловського, Житомирщина посідає п’яте місце в рейтингу областей України по забезпеченню соціальним захистом громадян, в тому числі й ветеранів Великої Вітчизняної війни.
Довідково:
Цьогоріч на соціальний захист вразливих верств населення в області було виділено вдвічі більше коштів ніж торік. Збільшення фінансування на соцзахист населення області планується й у 2014 році. На пільгове забезпечення ветеранів війни у 2013 році використано 1313,7 тис. грн., із яких 609,5 тис. грн. спрямовано на пільгове медикаментозне забезпечення, та 704,2 тис. грн. на безкоштовне зубне протезування .
В області проводяться заходи на соціальне та медичне забезпечення ветеранів. Так в лікувально-профілактичних закладах області для стаціонарного оздоровлення ветеранів війни розгорнуто 901 ліжко, із яких 240 ліжок розміщені в обласному госпіталі для ветеранів війни, 101 ліжко в обласних лікувально-профілактичних закладах та 560 ліжок в районах та містах області. Із числа палат підвищеної комфортності, виділених для ветеранів війни, 62,0% (2011-43,0%) забезпечені телевізорами, 85,0% (2011-75,9%) палат - холодильниками.
Із загальної кількості ветеранів війни, які знаходилися на диспансерному обліку протягом року комплексними профілактичними медичними оглядами охоплено 53706 чоловік, що складає 94,4% від загальної кількості ветеранів війни, які стояли на обліку на початок року. По даних комплексних медичних профілактичних оглядів 12054 ветеранів війни потребували оздоровлення в стаціонарних умовах, із яких впродовж року оздоровлено 10594 ветеранів, що складає 87,9%.
Протягом поточного року 5-ом ветеранам війни проведено ендопротезування кульшових суглобів, 909-и зубне протезування, 253-и імплантація кришталиків, 72-ом - аудіопротезування та 2-ом ветеранам імплантація кардіостимуляторів.
Щорічно в обласному госпіталі для ветеранів війни Житомирської обласної ради оздоровлюється більше 4600 ветеранів війни, а за 9 місяців поточного року вже оздоровлено 3389 осіб. Середній термін перебування на ліжку близько 18 днів. В даний час обласний госпіталь для ветеранів війни достатньою мірою оснащений лікувальним та діагностичним обладнанням. Для покращення умов перебування хворих при стаціонарному оздоровленні в госпіталі адміністрацією залучено біля 59,6 тис. грн. позабюджетних коштів.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: