Унікальний дитячий проект стартував в музеї космонавтики ім. С.П. Корольова » Новини Житомира
 
 


Унікальний дитячий проект стартував в музеї космонавтики ім. С.П. Корольова

Автор: news_maker від 30-10-2013, 19:53, переглядів: 1 498

Унікальний дитячий проект стартував в музеї космонавтики ім. С.П. Корольова

29 жовтня в приміщенні музею космонавтики ім. С.П. Корольова стартував унікальний дитячий проект «Від екології душі до екології всесвіту». Діти мали змогу побувати на інтерактивному науковому майстер-класі і дізнатися як утворюються мильні бульбашки, чому вони переливаються різними кольорами, що змушує ракету здійнятися в небо тощо. За словами організатора проекту - керівника Родинного центру «Як намалювати птаха» Ірини Жданової: «Головна ідея - відійти від «пластикових» комунікацій (інтернету), щоб у дітей було не тільки «пластмасове» спілкування, а «живе» спілкування один з одним та всесвітом вцілому. Мета цього проекту: навчити експериментальним навичкам, умінню аналізувати та презентувати свою роботу через інтерактивну форму - наукові майстер-класи «Green science». Це надзвичайно актуальний напрямок популяризації науки, тому що сьогодні дуже гостро стоїть екологічна проблема, дуже важливо, щоб дітки з маленького віку привчалися дбати про екологію».
На таких майстер-класах діти навчаються бережно ставитися до природи, до себе і своїх друзів. Родинному центру «Як намалювати птаха» вдалося сформувати команду волонтерів серед науковців (студентів та викладачів вищих навчальних закладів), яким цікаво ділитися знаннями із різних галузей науки з дітьми.
Завдання таких майстер-класів - спонукати дітей бути зацікавленими, активними у пізнанні навколишнього світу, викликати інтерес до науки.
Маємо надію, що така цікава і корисна форма дозвілля для дітей стане традиційною в нашому місті, а серед маленьких учасників майстер-класу в Житомирі є майбутні Ейнштейни, Кулібіни, Корольови...

За інформацією управління культури ОДА

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: