У санаторії «Лісова казка» створюються всі умови для ефективного санаторно-курортного оздоровлення хворих на туберкульоз » Новини Житомира
 
 


У санаторії «Лісова казка» створюються всі умови для ефективного санаторно-курортного оздоровлення хворих на туберкульоз

Автор: news_maker від 1-11-2013, 12:47, переглядів: 2 071

У санаторії «Лісова казка» створюються всі умови для ефективного санаторно-курортного оздоровлення хворих на туберкульоз

На сьогоднішній день поширення туберкульозу є однією з причин втрати працездатності, здоров’я, причиною інвалідності та смертності населення. Реєстрація хворих з невиліковною недугою в Україні стрімко збільшується. Адже високий рівень захворюваності та поширення туберкульозу зумовлений несвоєчасним виявленням і неналежним лікуванням хворих на заразну форму. Саме тому українським урядом була розроблена Програма з протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки.

Метою Програми є поліпшення епідемічної ситуації в напрямі зменшення кількості хворих на туберкульоз, зниження рівня захворюваності та смертності від нього, ко-інфекції (туберкульоз/ВІЛ-інфекція), темпів поширення мультирезистентного туберкульозу шляхом реалізації державної політики, що ґрунтується на принципах забезпечення загального та рівного доступу населення до високоякісних послуг з профілактики, діагностики і лікування туберкульозу.

У Коростишівському районі з 1996 році на базі санаторію \"Укрсільгоспздравниця\" відкрився Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісова казка». У зв’язку з тим, що хвороба почала прогресувати, заклад перепрофілювали на санаторій для дорослих, який сьогодні очолює Роман Українець.

31 жовтня на території лікувального закладу відбулося виїзне засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДУ. На засіданні були присутні заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих та голови районних рад з протидій захворюванням.

За словами головного лікаря обласного протитуберкульозного диспансеру Віталія Дідика, на Житомирщині наявне подальше зростання різних інфекцій.

«За 9 місяців 2013 року ситуація, яка склалася в області – не з найкращих, проте кожен район Житомирської області докладає усіх зусиль щодо прийняття та поетапної реалізації Програми, розробленої урядом Миколи Азарова, - сказав Віталій Степанович. – Але разом із тим, слід відмітити, що в районах не повністю використовуються можливості щодо санаторно-курортного оздоровлення хворих на туберкульоз».

Наразі у санаторії «Лісова казка» створені одні з найкращих умов для лікування хворих в Україні. Про це повідомив головний лікар закладу Роман Українець.

«Цього року облдержадміністрація та обласна рада посприяли нам у виділенні коштів, і завдяки Програмі по туберкульозу санаторій отримав 245 тисяч гривень. За ці гроші ми відремонтували дах у їдальні, поставили захист від блискавок, закупили медичні препарати і медикаменти по супутній патології, - сказав Роман Григорович. – Щодня хворі, які лікуються в Коростишівському районі, отримують повноцінне збалансоване харчування. Також територія санаторія повністю забезпечена теплоносіями, здійснений капітальний ремонт котельні, замінені насоси, тому пацієнти закладу цілодобово отримують гарячу воду. У нашому санаторії хворий отримує не просто лікування, а реальний шанс на одужання».

У «Лісовій казці» надається комплекс фізіотерапевтичних процедур: є бальнеологічне відділення на 5 ванн, лікувальна фізкультура, аромованни, інгаляторій, сольова шахта.

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих наголосив головам районних рад з питань протидій туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу про те, що заклад надає якісні медичні послуги тим людям, які перебувають на диспансерному обліку.

«Звичайно, є певні проблеми. Особливо це стосується роз’яснювальної роботи, тому ми запросили на засідання пресу, аби донести людям правдиву інформацію про санаторій «Лісова казка», – наголосив Ярослав Дмитрович. – У цьому закладі можна нормально пролікуватися – тут надають дійсно ті послуги, яких потребує хвора людина. На превеликий жаль, ми сьогодні побачили приклад того, що навіть за створених ідеальних умов, коли держава виконує свою функцію щодо забезпечення протидії туберкульозу на 100 %, заклад функціонує всього на дві третини – одна третина ліжко-місць є вакантною. І ця проблема пов’язана, з моєї точки зору, з недостатньою роботою місцевих органів державної влади та самоврядування, які б мали проводити більш активну роботу по направленню до даного закладу хворих».

Прес-служба облдержадміністрації
У санаторії «Лісова казка» створюються всі умови для ефективного санаторно-курортного оздоровлення хворих на туберкульоз
У санаторії «Лісова казка» створюються всі умови для ефективного санаторно-курортного оздоровлення хворих на туберкульоз
У санаторії «Лісова казка» створюються всі умови для ефективного санаторно-курортного оздоровлення хворих на туберкульоз

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: