Необхідно зменшити обсяги споживання тих видів імпортної продукції, які можуть виготовляти вітчизняні підприємства » Новини Житомира
 
 


Необхідно зменшити обсяги споживання тих видів імпортної продукції, які можуть виготовляти вітчизняні підприємства

Автор: news_maker від 1-11-2013, 17:35, переглядів: 1 456

Необхідно зменшити обсяги споживання тих видів імпортної продукції, які можуть виготовляти вітчизняні підприємства

1 листопада у Житомирі відбулося виїзне засідання правління УСПП «Вільна торгівля України з ЄС: переваги та ризики для економіки». У рамках заходу була проведена прес-конференція Президента Українського союзу промисловців і підприємців, народного депутата України, радника Президента України Анатолія Кінаха та голови облдержадміністрації Сергія Рижука і голови обласної ради Йосипа Запаловського.
Відповідаючи на запитання журналістів, Анатолій Кінах зазначив, що головними державними програмами, зорієнтованими на впровадження євроінтеграційного курсу в Україні, є затверджені упродовж останніх двох років «Державна програма розвитку внутрішнього виробництва» та «Державна програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки».
– Ці документи і передбачають активну роботу щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу, доступ до кредитних ресурсів, зокрема й питання локалізації виробництва, імпортозаміщення», – пояснив він.
Так, на переконання Президент УСПП, необхідно зменшити обсяги споживання тих видів імпортної продукції, які можна виготовляти завдяки потужностям вітчизняних виробників. «Інакше держава фінансуватиме робочі місця за кордоном і наповнюватиме іноземні бюджети», – заявив Анатолій Кінах.
Крім того, на прискорення євроінтерграційних устремлінь України впливатиме і «Програма адаптації національного аграрного комплексу».
– 19 листопада разом із Кабінетом Міністрів України, відповідним галузевим міністерством, експертами обговорюватимуться перші напрямки, починаючи з технічних стандартів і регламентів, у тому числі і захисних бар’єрів, які стосуються інтересів українських товаровиробників», – повідомив посадовець.
При цьому Анатолій Кінах зауважив, що програма адаптації технічних аспектів стосується, перш за все, модернізації виробництва. З цією метою будуть задіяні всі напрямки – включно зі створенням сприятливих умов для здійснення критичного імпорту.
– Важливо, щоб ці програми були спрямовані на конкретні дії, бо Угода про асоціацію між Україною і Євросоюзом з точки зору адаптації розрахована щонайменше на десять років. Ці документи мають бути не декларативного характеру, а насамперед знаходити своє якісне відображення у державному бюджеті. Тому на кожному етапі має бути чітке уявлення наших пріоритетів. У цих програмах повинні бути чітко сформовані напрямки технічних регламентів і сертифікації продукції», – зауважив Анатолій Кінах.
У числі важливих галузей посадовець також виділив транспортне господарство та туристичну сферу. Так, Угода про асоціацію передбачає і введення безвізового режиму.
Відповідна робота щодо впровадження згаданих Президентом УСПП програм здійснюється і на регіональному рівні.
– Під час сьогоднішнього засідання підприємці та промисловці Житомирщини висловили свою готовність до євроінтеграційних процесів, розробивши план дій стосовно мінімізації ризиків вільної торгівлі з ЄС, – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Рижук, конкретизувавши: – Відтак, у нас значно менше ризиків у промисловості, однак більше їх в агропромисловому комплексі. Їх вдасться максимально мінімізувати, опираючись на Закон України «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини».
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: