У лікарні ім.О.Ф.Гербачевського можна було визначити безкоштовно рівень цукру в крові » Новини Житомира
 
 


У лікарні ім.О.Ф.Гербачевського можна було визначити безкоштовно рівень цукру в крові

Автор: news_maker від 8-11-2013, 10:28, переглядів: 1 767

У лікарні ім.О.Ф.Гербачевського можна було визначити безкоштовно рівень цукру в крові

7 листопада в консультативно-діагностичній поліклініці обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського відбулася спільна акція відділення ендокринології з центром діабетичної стопи обллікарні, обласного центру здоров’я та спортивної медицини за сприяння фармацевтичних компаній «Фармак» і «ДІАВІН» із визначення рівня цукру в крові.
Кожен бажаючий з відвідувачів поліклініки міг швидко, безкоштовно й анонімно виміряти рівень глюкози у крові, а також пройти анкетування щодо потенційного розвитку цукрового діабету.
- Кількість людей, які мають цукровий діабет, щорічно зростає, причому не лише в нашій області, а й в Україні та усьому світі. На сьогоднішній день на планеті зареєстровано більше 347 млн. людей із діабетом. Науковці стверджують, що до 2030 року ця кількість подвоїться. За цими цифрами стоять негаразди зі здоров’ям, які можуть виникнути, якщо цукровий діабет вчасно не виявити: це і проблеми із зором, і хронічна ниркова недостатність, і навіть можлива ампутація кінцівок, - каже обласний позаштатний ендокринолог, завідуюча відділенням ендокринології з центром діабетичної стопи Вікторія Стаховська. – Тож, сьогоднішня акція спрямована на те, щоб кожна людина могла зробити тест на рівень цукру у крові. Результат вона отримає за 5 секунд. Сьогодні немає проблеми у тому, щоб отримати консультацію профільного спеціаліста: пацієнти мають абсолютно весь перелік інсулінів, які необхідні для лікування, відповідне обладнання, таблетовані засоби, великий арсенал усього, що необхідно для хворого. Лишається одне – бажання пацієнта займатися своїм здоров’ям.
Впродовж двох годин у рамках акції діагностування пройшли понад 100 осіб. За перші 30 хвилин від початку акції у 60-річної жінки було діагностовано вперше виявлений цукровий діабет ІІ типу. Її направлено на подальшу консультацію до лікаря-ендокринолога.
Акція «Об’єднаймося у боротьбі з діабетом» проходила у рамках заходів до Всесвітнього дня боротьби з діабетом, який відзначається 14 листопада. Наразі в Житомирській області зареєстровано 34 208 хворих на цукровий діабет, з них 34026 дорослих та 182 дитини. За 9 місяців 2013 року в області вперше виявлено цукровий діабет у 2017осіб.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: