Сільські і селищні голови навчалися лідерству » Новини Житомира
 
 


Сільські і селищні голови навчалися лідерству

Автор: admin від 8-11-2013, 16:16, переглядів: 1 719

Сільські і селищні голови навчалися лідерству


8 листопада на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Житомирської області за сприяння Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» та делегації України у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи відбулося тренінгове навчання групи сільських та селищних голів області. Тренінг проводився за програмою «Академія лідерства для представників місцевого самоврядування», розробленою на базі інструментарію Ради Європи «Сучасне лідерство для сучасного місцевого самоврядування».
Участь у відкритті заходу брали перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, голова Черняхівської районної ради, член делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталія Рибак, керівник Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» Андрій Гук, експерт Програми Едуард Рахімкулов, директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Житомирської області Тетяна Булич.
Зі вступним словом до учасників тренінгу звернувся Володимир Арешонков, який зазначив, що головною метою навчання є розширення знань, необхідних в управлінській роботі, підвищення рівня професійної підготовки та закріплення лідерських якостей керівників органів місцевого самоврядування. «Сьогоднішній тренінг є одним із елементів системи навчання, що діє на Житомирщині. Адже за 3 роки роботи органів місцевого самоврядування 6 скликання, практично всі сільські і селищні голови поновили власний багаж знань, прослухали курси підвищення кваліфікації, – каже перший заступник голови обласної ради. – Нині у зв’язку з євроінтеграційними процесами та потребою реформувати органи місцевого самоврядування зростає роль керівника територіальної громади як обраного лідера, захисника інтересів людей. Беручи до уваги, що з 645 керівників різних рівнів органів місцевого самоврядування Житомирщини лише третина мають ґрунтовну підготовку для роботи в управлінській системі, усвідомлюємо потребу здобувати освіту у процесі професійної діяльності, протягом всього життя», – наголошує Володимир Арешонков.
Андрій Гук звертає увагу на те, що Програма Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» покликана сприяти розвитку місцевого самоврядування в Україні на основі кращих європейських практик. «У наш час основною проблемою в Європі є нестача фінансових ресурсів. Після світової фінансової кризи самоврядні структури не можуть повною мірою виконувати свої повноваження. Рада Європи підтримує використання людського потенціалу, що є ефективним елементом організації місцевого самоврядування. Від розуміння і допомоги керівників територіальних громад залежить хід реформування, підготовка до переоцінки розподілу повноважень у системі державного управління», – каже керівник Програми.
Наталія Рибак розповіла слухачам тренінгу про участь делегації України у сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. З її слів, за резолюцію щодо України проголосували 170 членів Конгресу, двоє утримались та троє – проти. «Це свідчить про те, що у європейців змінилося ставлення до нашої держави, вони готові подати нам руку. Однак на адресу України є й зауваження, у тому числі стосовно надто повільного реформування місцевого самоврядування та регіональної організації влади».
Тренінг відбувався у різних методиках навчання – лекції, презентації, робота у творчих групах.


Сільські і селищні голови навчалися лідерству

Сільські і селищні голови навчалися лідерству

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: