У Житомирі на базарі заборонили продавати тварин у 6 кіосках ВІДЕО » Новини Житомира
 
 


У Житомирі на базарі заборонили продавати тварин у 6 кіосках ВІДЕО

Автор: news_maker від 22-03-2012, 20:20, переглядів: 2 259

У Житомирі на базарі заборонили продавати тварин у 6 кіосках ВІДЕО




У Житомирі знову сказ - цього разу у карантині винні два хом'ячки. На лікарняне ліжко милі і пухнасті гризуни вклали трьох дітей віком 9, 5 і один рік.

Куплені на ринку тварини у родині прожили лише 10 днів і вже стали улюбленцями дітлахів. Бабуся вирішила перевірити, чи хом'ячки не хворіли і віднесла одного померлого до ветлікарні. Виявилося, що тваринки мали сказ. Троє дітей разом із мамою зараз у лікарні під наглядом медиків.

Жінка розповідає, що купила двох хом'ячків на пташиному ринку. "Ці тваринки кусали дітей за пальчики. У найменшої дитинки були незначні поверхневі дефекти верхнього епідермісу другого пальчика кісті", - розповів дитячий ортопед-травматолог Житомирської обласної дитячої лікарні Ігор Житецький.

Лікарі зізнаються, що від скажених хом'яків пацієнтів лікують уперше. Усім трьом дітям призначили профілактичні щеплення. Тим часом ветеринари вакцинують усіх тварин у районі, де мешкає родина. І перевіряють точки продажу. Насамперед хочуть з'ясувати, хто торгував скаженими гризунами.

Щеплення гризунів від сказу українським законодавством не передбачене. Тож хом'яків перед продажем, на відміну від собак чи котів, ветлікарі лише оглядають. Але хоча б таку довідку фахівці радять обов'язково попросити у продавця незалежно від того, де відбувається купівля тварин. Через скажених хом'яків на пташиному ринку Житомира оголошено карантин. Ветслужба заборонила тут продаж домашніх тварин на 2 місяці.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: