Центру раннього розвитку «Гармонія Дитинства» – 5 років » Новини Житомира
 
 


Центру раннього розвитку «Гармонія Дитинства» – 5 років

Автор: news_maker від 9-11-2013, 19:46, переглядів: 1 472

Центру раннього розвитку «Гармонія Дитинства» – 5 років

У соціальних ініціативах «Діти майбутнє – України» Президент України Віктор Янукович визначив забезпечення умов для всебічного розвитку дітей одним із головних напрямків державної політики. Саме на таких засадах і організована діяльність Житомирського Центру раннього розвитку «Гармонія Дитинства», що цими днями відзначає своє п’ятиріччя.

Із цієї нагоди 6 листопада начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський і заступник Житомирського міського голови Наталія Леонченко відвідали заклад.

Переказуючи працівникам Центру вітання від голови облдержадміністрації Сергія Рижука, Олександр Пастовенський побажав закладу процвітання і вручив почесні грамоти облдержадміністрації та обласної ради вихователям – Лілії Моргун і Валентині Федюк.

— На виконання настанов Глави держави на Житомирщині діє програма розвитку дошкільних навчальних закладів. За три останніх роки в області відновлено роботу 150-ти дитячих садків. До кінця 2013-го року заплановано відкрити 30 дошкільних навчальних закладів різних типів і додатково 29 груп у працюючих закладах. Наразі вже відкрито 11 дитячих садків і 21 додаткову групу, – повідомив Олександр Пастовенський.

Наталія Леонченко зазначила, що завдяки діяльності державних і приватних дошкільних навчальних закладів у місті Житомирі широко реалізовуються настанови Глави держави щодо забезпечення гармонійного розвитку дітей.

Під час святкового дійства Олександр Пастовенський і Наталія Леонченко вручили маленьким вихованцям Центру «Гармонія Дитинства» подарунки.

Дошкільною освітою у державі має бути охоплено 85 % дітей. На Житомирщині зазначений показник уже досяг 89 %. Разом із тим, закономірним є питання якості відповідних освітніх послуг. Тому влада області всіляко сприяє розвитку не лише традиційних, а й таких альтернативних дошкільних навчальних закладів, як Центр раннього розвитку «Гармонія Дитинства».

Спілкуючись із журналістами перед початком урочистостей, керівник Центру Лілія Намєснік зазначила, що педагоги закладу дбають про те, щоб їхні вихованці зростали гармонійними особистостями.

— Зусилля творчого колективу працівників цього закладу спрямовані на те, щоб завдяки найвідомішим вітчизняним і зарубіжним методикам ростити дітей-дошкільнят розумними та вихованими, адже саме в такому віці і закладається „фундамент“ дорослої людини, – пояснила Лілія Миколаївна.

Індивідуальний підхід до кожної дитини працівникам Центру вдається забезпечити, працюючи з дітьми у невеликих групах – по шість-вісім осіб у кожній. Навантаження ж визначається залежно від віку вихованців. Так, для діток від одного до трьох років зайняття тривалістю в одну годину проводяться двічі на тиждень. Під час таких уроків малюки вивчають літери, цифри, основні геометричні фігури, кольори та набувають навичок спілкування один із одним. Діти ж віком від трьох до шести років комплексно займаються у Центрі тричі на тиждень, відвідуючи заняття з загального розвитку, англійської мови та ізостудію. Також у закладі проводяться факультативи з «Акторської майстерності» та «Веселого етикету».

Центр «Гармонія Дитинства» був заснований у листопаді 2008-го року на приватні кошти і є недержавним дошкільним навчальним закладом для дітей віком від одного року до шести років.

Прес-служба облдержадміністрації
Центру раннього розвитку «Гармонія Дитинства» – 5 років
Центру раннього розвитку «Гармонія Дитинства» – 5 років

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: