У Житомирі свої таланти представили жителі Попільнянського району » Новини Житомира
 
 


У Житомирі свої таланти представили жителі Попільнянського району

Автор: admin від 11-11-2013, 18:05, переглядів: 2 158

У Житомирі свої таланти представили жителі Попільнянського району


Шостий тиждень поспіль у Житомирському українському академічному музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги тривають творчі звіти районів і міст області, присвячені 200-річчю від Дня народження Тараса Шевченка.
11 жовтня творчу естафету прийняли митці-аматори та майстри Попільнянського району. На головній сцені області культурне надбання Попільнянщини представили 250 учасників концерту – 18 творчих колективів та окремі виконавці.
У рамках заходу свої роботи представили і народні умільці Попільнянщини. Оглядаючи у фойє театру виставку декоративно-ужиткового мистецтва «Два століття із Шевченком», відвідувачі мали змогу побачити унікальну колекцію весільних та умивальних рушників із прадавнім вишитим символом «Дерево життя», виконаних невідомими майстринями, а також вишивку хрестом і стрічками, вироби з різьби по дереву, лозоплетіння, плетіння з соломи та ляльки-мотанки. Крім того, свої роботи представили вихованці Попільнянського районного будинку дитячої та юнацької творчості і Корнинського будинку дитячої творчості.
Спілкуючись із журналістами перед початком концерту, голова облдержадміністрації Сергій Рижук висловив переконання, що попільнянці гідно представлять культурне надбання рідного краю.
Разом із тим, очільник області відзначив і сталий розвиток району в соціально-економічному плані.
«Попільнянщина – це край родючих земель, жителі якого зуміли зберегти індустріальне сільське господарство. А в умовах Незалежності України хліборобську потужність району вдало представляють такі керівники-аграрії, як Герой України, керівник ПАФ „Єрчики“ Володимир Дідківський», – пояснив Сергій Рижук.
На унікальності Попільнянського району наголосив і голова обласної ради Йосип Запаловський, назвавши його житницею Житомирщини. Так, у загальному рейтингу районів і міст області за І півріччя 2013-го року Попільнянський район посідає перше місце за всіма соціально-економічними показниками.
Посадовці побажали самодіяльним митцям Попільнянщини вдалих виступів і подальшого процвітання району.

У Житомирі свої таланти представили жителі Попільнянського району

У Житомирі свої таланти представили жителі Попільнянського району

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: