Понад 25 тисяч імен учасників підпільного і партизанського руху чекають увічнення в обласній Книзі пам'яті » Новини Житомира
 
 


Понад 25 тисяч імен учасників підпільного і партизанського руху чекають увічнення в обласній Книзі пам'яті

Автор: news_maker від 14-11-2013, 17:43, переглядів: 1 079

Понад 25 тисяч імен учасників підпільного і партизанського руху чекають увічнення в обласній Книзі пам'яті

Впродовж 2010-2013 років світ побачили чотири томи видання "Книга Пам'яті України. Переможці. Житомирська область". П'ятий та шостий томи заплановані до видання у 2014 та 2015 роках. П'ятий – в четвертому кварталі наступного року, шостий – орієнтовно в третьому-четвертому кварталі 2015 року. Кожний том накладом у 1000 примірників. В обласному бюджеті для цього планують передбачити понад 580 тисяч гривень. Така інформація міститься в проекті рішення сесії обласної ради. Наразі до обласної Книги Пам’яті ще не увійшли прізвища фронтовиків Романівського, Ружинського, Червоноармійського, Черняхівського, Чуднівського районів, міст Бердичева, Житомира, Коростеня, Малина, Новограда-Волинського, прізвища учасників підпільного і партизанського руху. Всього понад 25 тисяч імен (25056 імен).

Для завершення роботи з випуску історико-меморіального серіалу "Книга Пам'яті України" планується подальший пошук в обласному державному архіві, архівах УСБУ імен воїнів-житомирян та мирних громадян, загиблих у роки війни. Також пошуки проходитимуть шляхом листування з колишніми жителями області, що проживають нині в ближньому та дальньому зарубіжжі, продовження обходів та опитування громадян.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: