Понад 30 мільйонів гривень Житомирського міського бюджету утримуються сьогодні на казначейських рахунках » Новини Житомира
 
 


Понад 30 мільйонів гривень Житомирського міського бюджету утримуються сьогодні на казначейських рахунках

Автор: news_maker від 14-11-2013, 17:52, переглядів: 1 226

Понад 30 мільйонів гривень Житомирського міського бюджету утримуються сьогодні на казначейських рахунках

Затримка виплати коштів цією установою в середньому становить 2 місяці. В результаті в Житомирі через відсутність фінансування підрядників стає, зокрема, неможливим виконати певні будівельні або ремонтні роботи. Основна проблема в тому, що в законодавчому полі не визначена відповідальність казначейства за такі дії, коментує ситуацію директор департаменту бюджету та фінансів міськради Сергій Гаращук. 8 листопада депутати міської ради прийняли звернення до Прем'єр-міністра України щодо налагодження своєчасних виплат бюджетних коштів, які проходять через рахунки казначейства. Питання аналогічного звернення планують піднімати й на сесії обласної ради 19 листопада. А поки що в міській раді Житомира шукають вихід із ситуації. Орієнтуються на те, що в першому кварталі року казначейством, як правило, здійснюються вчасні проплати:

"Для виконання будівельних робіт варто вже сьогодні провести тендерні процедури на закупівлю обладнання, в першу чергу, визначити чітку вартість і в першому кварталі наступного року вже оплатити придбання певного обладнання. Але разом з тим необхідно провести тендер на закупівлю матеріалів, які будуть використовуватися при капремонті, будівництві чи реконструкції. Таким чином ми можемо під лаштуватися під існуючу ситуацію і виконати роботи капітального характеру в літній погодно сприятливий період", – надав схему вчасного фінансування капітальних робіт директор міського департаменту бюджету та фінансів Сергій Гаращук.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: