За результатами виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти будуть внесені рекомендації для удосконалення законодавства про освіту » Новини Житомира
 
 


За результатами виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти будуть внесені рекомендації для удосконалення законодавства про освіту

Автор: news_maker від 14-11-2013, 18:53, переглядів: 1 744

За результатами виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти будуть внесені рекомендації для удосконалення законодавства про освіту

14 листопада в рамках виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти під головуванням народного депутата України Лілії Гриневич відбувся круглий стіл на тему: «Практика виконання законодавства про освіту дошкільними, загальноосвітніми, позашкільними навчальними закладами: пропозиції щодо його удосконалення». В обговоренні проблем освіти взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський, працівники освіти.
Лілія Гриневич, пояснюючи мету виїзного засідання зауважила, що це прекрасна можливість поспілкуватися з людьми, які живуть і працюють у регіонах і мають проблеми, яких немає, наприклад, у Києві. «Ми хочемо побачити, якою є практика втілення законодавства в реальне життя, що працює, що не працює, що потребує доопрацювання». У результаті зустрічей із педагогами, відвідування різних закладів освіти члени Комітету Верховної Ради сподіваються внести рекомендації для Верховної Ради, для Уряду, для різних рівнів управлінm, щоб там, де це можливо, змінити законодавство, там, де це необхідно, підкреслити недостатність фінансування, щоб разом спільно досягти кращих результатів для наших дітей.
Так, саме внесенням змін до Бюджетного кодексу члени комітету змогли фактично зберегти фінансування для Житомирського педагогічного ліцею. Зараз є наступна ланка, над якою потрібно працювати, - має бути створене положення про ліцей-інтернат і затверджене Міністерством освіти і науки України.
Аналізуючи загальні всеукраїнські проблеми у сфері освіти, Лілія Гриневич, перш за все, вказала на поглиблення різниці в якості освіти між селом і містом і між різними типами навчальних закладів. Вирішення цієї проблеми можливе через підтримку вчителя, через стандарти, обов’язкові для виконання всіма навчальними закладами, відповідне фінансування.
На Житомирщині через велику територію області є проблема великої кількості малокомплектних шкіл і оптимізації мережі навчальних закладів. І дуже важливо, щоб дітям, особливо молодшого шкільного віку, навчання було організовано якнайближче до місця проживання. Оптимізація має супроводжуватися належним довезенням дітей і навчанням у школі з кращими можливостями.
Лілія Гриневич підкреслила також, що на Житомирщині дуже динамічно вирішується проблема із охоплення області дошкільними закладами.
Голова облдержадміністрації Сергій Рижук підкреслив, що Житомирщина за 3 роки подвоїла свій соціально-економічний потенціал, за показниками розвитку сільського господарства перемістилася з 23-го на 3- місце у державі. Це є добрим економічним підґрунтям для розвитку гуманітарної сфери, для галузі освіти. Область працює над виконанням нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», над забезпеченням кожній дитині можливостей для всебічного розвитку. Житомирщина посідає передові місця по відновленню дошкільних навчальних закладів, за іншими показниками у галузі освіти. Очільник області зауважив також, що в галузі освіти є проблеми, і вони поступово вирішуються.
«Ми вболіваємо за якість освіти. Ми хочемо не скорочення, а оптимізації», - зазначив Сергій Рижук.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: