У Житомирському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбудеться «гаряча лінія» на тему: «Жодна дитина не повинна бути скривджена!» » Новини Житомира
 
 


У Житомирському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбудеться «гаряча лінія» на тему: «Жодна дитина не повинна бути скривджена!»

Автор: news_maker від 19-11-2013, 23:19, переглядів: 1 920

У Житомирському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбудеться «гаряча лінія» на тему: «Жодна дитина не повинна бути скривджена!»

У рамках відзначення Дня спільних дій в інтересах дітей з 18 по 20 листопада 2013 року Житомирський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить низку заходів.
Зокрема, 20 листопада 2013 року з 15.00 до 17.00 буде проведена «гаряча лінія» на тему: «Жодна дитина не повинна бути скривджена!» за участю директора Житомирського обласного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Валентини Собчук. «Гаряча лінія» працюватиме за телефоном 15-50. Можна звернутися з питань попередження, виявлення та запобігання жорстокого поводження з дітьми та насильства в сім’ї.
Діти є найбільш незахищеною та уразливою частиною суспільства, повністю залежною від дорослих. Насильство над дітьми – це широке поняття, яке включає різні види поведінки батьків та опікунів, інших родичів, вчителів, вихователів, будь-яких осіб, які старші або сильніші. Первинні засоби запобігання насильства над дітьми – дії, спрямовані на інформування громадськості щодо наслідків жорстокого поводження з дітьми та зміну поведінки стосовно виховання дітей.
Президент України важливим завданням соціальної політики визначає підвищення ефективності програм соціальної підтримки, вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами вразливих категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та своєчасного надання їм підтримки.
Довідково: в області функціонує 29 територіальних центрів соціальних служб для сім\'ї, дітей та молоді (центрів СССДМ): обласний, 5 міських, 23 районних центрів. Здійснюється підготовча робота по створенню відділення матері та дитини на базі обласного центру соціально-психологічної допомоги.
З метою раннього виявлення, здійснення оцінки потреб, надання соціальних послуг та соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в мережу центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді введено 362 посади фахівців з соціальної роботи, які працюють в селах, селищах та мікрорайонах міст.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: