Під час 17 сесії депутати обласної ради прийняли низку важливих для життєдіяльності області рішень » Новини Житомира
 
 


Під час 17 сесії депутати обласної ради прийняли низку важливих для життєдіяльності області рішень

Автор: news_maker від 19-11-2013, 23:23, переглядів: 2 370

Під час 17 сесії депутати обласної ради прийняли низку важливих для життєдіяльності області рішень

19 листопада 2013 року під головуванням голови обласної ради Йосипа Запаловського відбулася сімнадцята сесія Житомирської обласної ради. Депутати розглянули понад 50 питань із різних сфер життєдіяльності територіальних громад та ухвалено відповідні рішення. У роботі найвищого органу місцевого самоврядування області брав участь голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Сергій Рижук.
Розпочалася сесія з приємної процедури нагородження. Нагрудний знак «Честь і слава Житомирщини» вручено депутату обласної ради, члену Національної комісії регулювання електроенергетики України Юрію Андрійчуку.
У ході роботи сесії депутати внесли зміни до обласного бюджету на 2013 рік. Зокрема, прийнято рішення щодо розподілу вільних залишків коштів загального фонду обласного бюджету (розподілено дольову частку від перевиконання обласного бюджету на реалізацію заходів, сформованих за пропозиціями депутатських фракцій). Ухвалено рішення щодо розподілу субвенції з державного бюджету (304 тис. грн.) на проведення позачергових виборів шести сільських голів у Бердичівському, Любарському, Лугинському та Романівському районах. Зменшено резервний на суму 740 тис. грн., які спрямовано на виконання програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування (240 тис. грн.); на виконання обласної комплексної програми забезпечення пожежної безпеки (100тис. грн.); на капітальний ремонт дитячого відділення Коростенської центральної міської лікарні (250 тис. грн.); на встановлення обладнання для опалення приміщення Коростишівської дитячої музичної школи (150 тис. грн.).
На сесії ухвалено ряд обласних програм. Із них – дві у сфері охорони здоров’я та соціального захисту людей. Це – цільова соціальна програма профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на період до 2016 року та обласна програма поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2014-2018 роки. Прийнято також обласну Програму з видання серії «Книга Пам’яті України. Переможці. Житомирська область» на 2014-2015 роки».
Депутати внесли зміни до обласної Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирщини на 2011-2015 роки та Порядку надання і використання субвенцій з обласного бюджету місцевим бюджетам, що спрямовуються на вирощування льону-довгунцю; до комплексної програми розвитку місцевого самоврядування в Житомирській області на 2011-2015 роки; у додаток до рішення обласної ради від 22.-3.12 № 516 «Про Програму захисту прав споживачів у Житомирській області на 2012-2015 роки» та до регіональної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2010-2013 роки.
На сесії розглянуто питання про припинення діяльності комунального закладу «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Родина» Житомирської обласної ради. Як поінформувала начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Олена Савельєва, таке рішення вмотивоване тим, що цей соціальний заклад, який фінансується з обласного бюджету, у повній мірі не виправдовує себе – кількість вихованців у ньому не достатня, а ті, що є, не отримують належної уваги. З метою оптимізації мережі таких центрів, на виконання Доручення Президента України, враховуючи пропозиції облдержадміністрації, рекомендації постійних комісій обласної ради з гуманітарних питань та з питань бюджету і комунальної власності, потрібно припинити діяльність юридичної особи «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Родина» Житомирської обласної ради і рекомендувати Овруцькій районній раді розглянути питання створення в установленому порядку у районі центру соціальної підтримки дітей та проблемних сімей.
Перед прийняттям цього рішення депутати утворили робочу групу із числа представників всіх депутатських фракцій – для ознайомлення вимог людей, які зібралися з плакатами перед початком роботи сесії. Це були працівники цього соціального закладу. Депутати вислухали обидві сторони і запевнили, що всі вихованці центру будуть направлені в інші подібні соціальні заклади, а його працівники не втратить свого робочого місця.
Депутати розглянули ряд інших питань комунальної власності. Зокрема, про внесення змін до контракту з директором комунального підприємства «Обласний лікувально-оздоровчий центр «Полісся» Житомирської обласної ради; про застосування коефіцієнту 0,7 до орендної плати; про внесення змін до рішення обласної ради «Про припинення діяльності Житомирського обласного підрядного спеціалізованого ремонтно-будівельного об єднання «Житомиррембуд; про внесення хмін до Статуту комунальної установи з експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради та інші. Прийнято відповідні рішення.
Ухвалено рішення про зміну та встановлення меж міст Новоград-Волинський; про внесення змін до Регламенту обласної ради; про надання дозволу Житомирському обласному комунальному агролісогосподарському підприємству «Житомирагроліс» Житомирської обласної ради на зменшення розміру ділянки; про нагородження групи кращих представників територіальних громад області Почесними грамотами Верховної Ради України.
Прийнято звернення до Президента України Януковича В.Ф. щодо вирішення питання затримки проходження бюджетних коштів по казначейських рахунках.
Депутати внесли зміни у рішення обласної ради від 17.05.2011 №211 «Про перелік документів для надання погоджень щодо отримання спеціальних дозволів на коритування надрами. Зокрема, п.1 рішення доповнено таким абзацом: «З метою всебічного вивчення обласною радою можливостей та економічної доцільності використання земель для геологічного вивчення та розробки надр на території області, з’ясування позиції територіальних громад, виконавчому апарату обласної ради направляти запити у відповідні органи місцевого самоврядування, а саме: сільські, селищні, міські, районні у містах (у разі створення), районні ради, на території яких передбачається проведення відповідних робіт, та обласну державну адміністрацію. Отриману інформацію подавати на розгляд комісії обласної ради».
Перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков поінформував депутатів про депутатські звернення, які надійшли під час роботи сесії.
Розглянуто інші питання та прийнято відповідні рішення.
У роботі сесії взяли участь: заступник голови обласної ради Михайло Чигир, голови райдержадміністрацій, районних рад, міські голови, директори департаментів, начальники управлінь та служб облдержадміністрації, представники ЗМІ.
Прес-служба обласної ради
Під час 17 сесії депутати обласної ради прийняли низку важливих для життєдіяльності області рішень
Під час 17 сесії депутати обласної ради прийняли низку важливих для життєдіяльності області рішень

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: