В області ліквідують один із трьох існуючих центрів соціально-психологічної реабілітації дітей » Новини Житомира
 
 


В області ліквідують один із трьох існуючих центрів соціально-психологічної реабілітації дітей

Автор: news_maker від 20-11-2013, 17:26, переглядів: 1 485

В області ліквідують один із трьох існуючих центрів соціально-психологічної реабілітації дітей

За рішенням сесії обласної ради. На його базі обіцяють створити заклад нового профілю. Йдеться про центр "Родина", що у селі Великий Кобилин Овруцького району. Частина його працівників приїхали до Житомира і просили депутатів облради, які розглядали це питання, не ліквідовувати заклад:

"Ми не розуміємо, чому закривати такий заклад і масу людей залишати без роботи? Ми ж до цього часу працювали і працюємо, маємо купу досягнень. Ми перші місця займали не лише в районі, а й в області. У нас гарні умови, спеціалісти з великим досвідом роботи. Ми просимо, не ліквідовуйте наш заклад, вивчить ще це питання".

Начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Олена Савельєва пояснила, що рішення вмотивоване тим, що цей соціальний заклад, який фінансується з обласного бюджету, у повній мірі не виправдовує себе – кількість вихованців у ньому недостатня, а ті, що є, не отримують належної уваги:

"У нас на теренах області три таких заклади. У вашому закладі 5 дітей і 48 працівників. "Віри. Надії. Любові", це коростенський заклад, також розрахований на 50 місць, там зараз 19 дітей. У Житомирі, в "Сонячному домі" – 40 дітей. У нас всі заклади не укомплектовані, розумієте? А нам потрібно в наступному році виконати доручення Президента і створити на вашій базі центр підтримки сім'ї і дітей".

"Це не перший заклад, який змінює своє призначення, і боятися цього не варто", – зауважив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих:

"У нас така тенденція загальна – кількість дітей-сиріт і проблемних, слава Богу, зменшується. І у нас в області є дуже яскравий приклад: в Радомишльському районі був інтернатний заклад. Колектив не злякався і базі будинку-інтернату утворили санаторну школу. Жодна людина не втратила роботу. Навпаки, там збільшився колектив, тому що з'явилася медична складова".

Більшістю голосів депутати ухвалили рішення припинити діяльність обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей "Родина" і рекомендувати Овруцькій районній раді розглянути питання створення в установленому порядку у районі центру соціальної підтримки дітей та проблемних сімей.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: