Житомиряни зможуть вклонитися святим мощам великомученика Георгія Побідоносця » Новини Житомира
 
 


Житомиряни зможуть вклонитися святим мощам великомученика Георгія Побідоносця

Автор: news_maker від 22-11-2013, 11:09, переглядів: 1 428

Житомиряни зможуть вклонитися святим мощам великомученика Георгія Побідоносця

З благословення Святійшого Вселенського Патріарха Варфоломія, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та за сприяння Президента України Віктора Януковича з монастиря Ксенофонт Святої Гори Афон 29 листопада у Спасо-Преображенський кафедральний собор міста Житомира прибудуть чесні мощі (правиця) великомученика Георгія Побідоносця.
З цієї нагоди архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим 21 листопада провів прес-конференцію для представників засобів масової інформації.
На початку заходу Владика Никодим привітав присутніх з Днем Собору святого Архістратига Михаїла.
Анонсуючи майбутню зустріч житомирян і гостей міста із однією з найвеличніших святинь православного світу – десницею великомученика Георгія Побідоносця – архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, розповів по її значимість:
— Ця святиня перебуває на Святій горі Афонській, у монастирі Ксенофонт, де монахи щодня моляться до цього угодника. І ось, з 30 жовтня по 10 грудня святі мощі перебуватимуть в Україні, причому лише в семи єпархіях Української Православної Церкви.
Цей всеукраїнський хресний хід не оминув і Житомирську єпархію. Першими, 28 листопада, цю святиню зустрінуть віряни у місті Бердичеві, де вона перебуватиме у Свято-Миколаївському храмі. 29 листопада мощі перевезуть до Житомира. А вже за дві доби – 1 грудня – десниця великомученика Георгія Побідоносця буде переправлена до Свято-Троїцького кафедрального собору міста Новограда-Волинського.
Зустріч у місті Житомирі відбудеться 29 листопада на майдані Корольова о 13:00, звідки святиню хресним ходом пронесуть по вулиці Бердичівській через вулицю Перемоги до Спасо-Преображенського кафедрального собору (вул. Перемоги, 14).
— Ми матимемо унікальну можливість прийти до цього угодника Божого і поспілкуватись із ним у своїй молитві, поділитися переживаннями та подякувати Богові за ті благодіяння, які Господь посилає для нас. Георгій Побідоносець допомагає хворим і немічним: кожного, хто приходить із вірою, Господь зцілює через молитви до цього угодника, – пояснив архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим.
При цьому Владика Никодим відзначив і сприяння обласної влади щодо проведення такого потужного духовного заходу на теренах Житомирщини. Разом із тим, діятиме телефонна «гаряча лінія» громадської організації «Самопоміч», представники якої у разі необхідності допомагатимуть людям із особливими потребами дістатися до Спасо-Преображенського кафедрального собору. Протягом 29 листопада та 1 грудня храм працюватиме цілодобово.
Георгій Побідоносець вважається найдосконалішим прикладом доблесті і відваги. Це була людина, здатна на великі воїнські подвиги, водночас він відверто сповідував Христа і прийняв мученицьку кончину за Нього.
— Він був народжений у непростий час – час, коли тільки зароджувалася Церква Христова, час гоніння, коли люди не могли до кінця вільно сповідати віру Христову. Саме тоді, у ІІІ сторіччі, народився угодник Божий Георгій Побідоносець. Його життя було не простим, але подвиг його був славним величним. Господь поставив його на великий щабель – сповідання віри Христової – і ось уже на початку IV сторіччя він приніс себе і своє життя в жертву заради Церкви Христової. Своїм стражданням він переміг злом і ненависть роду людського, переміг Диявола – ворога нашого спасіння. Цей угодник Божий є великим ходатаєм та моливенником за кожного з нас, з котрого ми маємо брати приклад, – зазначив Владика Никодим.
За традицією, яка існує на Афоні, вивозити святі мощі чи ікони зі Святої Гори можуть тільки у супроводі намісника того монастиря, у якому зберігаються святині. Ковчег зі святими мощами великомученика Георгія Побідоносця супроводжуватиме намісник Ксенофонтового монастиря архімандрит Олексій, а також семеро ченців цієї обителі.

Нагадаємо, що 15 жовтня минулого року віруючі житомиряни мали можливість вклонитися плащаниці Пресвятої Богородиці, яку з Єрусалиму вперше привезли до України саме восени 2012-го тоді вперше.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: