Мета діяльності обласної влади – забезпечити перехід економіки регіону на інноваційно-інвестиційну модель розвитку » Новини Житомира
 
 


Мета діяльності обласної влади – забезпечити перехід економіки регіону на інноваційно-інвестиційну модель розвитку

Автор: news_maker від 25-11-2013, 19:03, переглядів: 1 445

Мета діяльності обласної влади – забезпечити перехід економіки регіону на інноваційно-інвестиційну модель розвитку

25 листопада голова облдержадміністрації Сергій Рижук провів спільне засідання обласного комітету з економічних реформ і робочої групи з підготовки та розгляду пропозицій до проекту програми економічного і соціального розвитку області на 2014-й рік.
Під час засідання голова облдержадміністрації та голова обласного комітету Сергій Рижук окреслив основну мету діяльності обласної влади у контексті соціально-економічного розвитку Житомирщини.
— Сьогодні перед владою регіону та мною особистою стоїть важливе завдання – забезпечити перехід економіки області на інноваційно-інвестиційну модель розвитку, яка б дала можливість поєднати стале економічне та соціальне зростання. Наразі можу запевнити, що нам вдалося вийти з кризи на траєкторію поступового зростання, – зауважив очільник області.
Разом із тим, акцентуючи на перспективах подальшої роботи, Сергій Миколайович сказав, що в основі започаткованої перебудови усіх структур та інституцій суспільства – впровадження цілісних системних зрушень, які мають вивести його на якісно новий рівень розвитку.
— Запорукою досягнення поставлених завдань має стати незворотність і непохитність курсу реформ, які проходять в усіх сферах життя держави. Адже саме від їх реалізації залежить успіх започаткованих змін, спрямованих на створення сучасної, ефективної, конкурентоспроможної моделі державного управління, здатної подолати зовнішні та внутрішні виклики, – пояснив посадовець.
Основним орієнтиром на шляху до таких змін Сергій Рижук вбачає виконання кожного заходу, дорученого Главою держави, у рамках Національного плану дій щодо реалізації програми реформ «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». З метою його впровадження голова облдержадміністрації прийняв розпорядження, за яким деталізовано та визначено завдання кожного органу виконавчої влади.
– Відповідні завдання та заходи включені до плану роботи комітету та його робочих груп на поточний рік, а також до проекту програми економічного і соціального розвитку області на 2014 рік. Більшість з них стосуються реформ, які здійснюються у даний час, і повинні здійснюватися на регіональному рівні наступного року, – наголосив Сергій Миколайович.
Сергій Рижук окремо зупинився на питанні реконструкції головної спортивної арени області – Центрального стадіону в Житомирі, який упродовж останніх 10 років знаходився в аварійному стані. Цьогоріч на відновлення стадіону залучено 9,4 млн. грн. з державного бюджету. Нагадаємо, що Президент України в соціальних ініціативах «Діти – майбутнє України» наголошує на тому, що влада на місцях повинна докладати всіх зусиль для розвитку сучасної спортивної інфраструктури, сприяти формуванню здорового способу життя у підростаючого покоління, адже це і є справжня турбота про наших дітей, які завтра будуть формувати майбутнє України.
Учасники засідання комітету обговорили питання щодо виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича у сфері реформування адміністративних послуг та дерегуляції дозвільної діяльності; стану і проблем використання водоохоронних зон, земель водного фонду та надр області; створення умов для розвитку видобувної промисловості області; реформування медичної галузі; технічного переобладнання, підвищення ресурсо- та енергоефективності житлово-комунального господарства.
Участь у засіданні комітету взяли голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних представництв центральних органів виконавчої влади.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: