Обсяг доходів місцевих бюджетів області на 2014 рік складе понад 2 млрд. грн. » Новини Житомира
 
 


Обсяг доходів місцевих бюджетів області на 2014 рік складе понад 2 млрд. грн.

Автор: news_maker від 26-11-2013, 09:52, переглядів: 1 386

Обсяг доходів місцевих бюджетів області на 2014 рік складе понад 2 млрд. грн.

Такими є прогнозовані показники у сфері бюджетної політики, наведені у проекті програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2014 рік.
— У сфері бюджетної політики прогнозується, що обсяг доходів місцевих бюджетів на 2014 рік (без трансфертів із Державного бюджету) складе 2 млрд. 210 млн. грн., у тому числі обсяг доходів загального фонду – 1 млрд. 760 млн. грн., спеціального фонду – 450 млн. грн. А прогнозний обсяг видатків місцевих бюджетів на наступний рік становитиме 6 млрд. 756 млн. грн., з яких загального фонду – 6 млрд. 210 млн. грн. (або 92%), спеціального – 546 млн. грн. (або 8%), – сказав заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк під час спільного засідання обласного комітету з економічних реформ та робочої групи з підготовки та розгляду пропозицій до проекту програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2014 рік.
Разом із тим, реалізація заходів в інвестиційній політиці, які передбачені проектом програми, надасть можливість наступного року збільшити обсяги залучення капітальних інвестицій на 1,1%. Причому обсяг іноземних інвестицій, за прогнозами, збільшиться на 3,1 %.
— За рахунок іноземних інвестицій буде продовжено реалізацію ряду проектів на загальну суму 125,2 млн. дол. США, – зазначив посадовець.
Відповідно до проекту програми, у районах і містах області передбачається впровадження 143 проектів з модернізації виробництва на загальну суму майже 1,7 млрд. грн.
Очікується також, що обсяг експортних поставок в області зросте на 1,6%, а імпорт збільшиться на 2,1%.
У 2014-му році прогнозний обсяг наданих кредитів суб’єктам господарювання області, збільшиться на 2,3 % порівняно з показником цього року, і становитиме близько 3,3 млрд. грн.
За словами Олександра Никитюка, заходи спрямовані на покращення підприємницького та регуляторного середовища Житомирщини, сприятимуть зростанню кількості малих підприємств на 54 одиниці.
— Фінансовий результат від діяльності представників малого бізнесу прогнозується на рівні 69 млн. грн., – зазначив заступник очільника області. – За попередніми розрахунками, у 2014 році в області стане на 5% більше інноваційно-активних підприємств, а їх загальна кількість складе 61 одиницю. Обсяг реалізованої ними інноваційної продукції збільшиться майже на 11%.
Прогнозовані обсяги роздрібної торгівлі у діючих цінах зростуть на 13,9%. Загалом, у промисловості зростання виробництва продукції складе 4% до очікуваного у 2013 році.
Як повідомив Олександр Никитюк, згідно з проектом програми, на модернізацію транспортної інфраструктури, капітальний і поточний ремонти доріг, а також на реалізацію заходів з безпеки дорожнього руху планується освоїти 1 млрд. 42 млн. грн.
Довідково: проект програми економічного і соціального розвитку області на 2014 рік облдержадміністрація має винести на розгляд колегії адміністрації у поточному місяці та обласної ради наступного місяця разом із проектом обласного бюджету на 2014 рік. Робота над документом була розпочата ще у травні поточного року з розроблення прогнозних показників. І вже у липні головою облдержадміністрації було прийнято розпорядження, на основі якого започатковано процес розроблення проекту програми 2014 року.
Над проектом Програми працювали усі структурні підрозділи облдержадміністрації, регіональні представництва центральних органів виконавчої влади, райдержадміністрації, міськвиконкоми, суб’єкти господарської діяльності, залучались наукові заклади.
Параметри розвитку області у наступному році характеризують зведені прогнозовані соціально-економічні показники, що представлені у додатку до проекту Програми у галузевому розрізі та побудовані на базі даних структурних підрозділів облдержадміністрації, підприємств, організацій, установ із врахуванням галузевих програм і виробничих планів.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: