На свято Миколая у Житомирі введуть в експлуатацію центральний стадіон міста » Новини Житомира
 
 


На свято Миколая у Житомирі введуть в експлуатацію центральний стадіон міста

Автор: admin від 26-11-2013, 18:02, переглядів: 1 750

На свято Миколая у Житомирі введуть в експлуатацію центральний стадіон міста


Центральний стадіон у місті Житомирі вже давно потребував належного ремонту. Цьогоріч обласна влада доклала всіх зусиль, щоб розпочати відновлення головної спортивної арени Житомирщини. Адже оновлений стадіон повинен стати головним об’єктом в рамках виконання в регіоні завдань Президента України щодо розвитку спортивної інфраструктури та популяризації здорового способу життя серед молоді. З обласного бюджету було виділено 400 тис. грн. та з державного на реконструкцію залучили 9 млн. 407 тис. Влітку у Житомирі будівельники приступили до ремонтних робіт.
Нагадаємо, що Житомирський стадіон «Полісся» зведений ще у 1951 році на місці старого футбольного поля. Практично всі підприємства міста спільними зусиллями будували спортивний майданчик в обласному центрі. Футбольне поле, бігові доріжки, трибуна, роздягальня, квиткова каса та адміністративний будинок в комплексі утворили головну спортивну арену області, на якій проходили важливі матчі. Взимку футбольне поле заливали під каток. Перша реконструкція стадіону проходила через вісім років – у 1959 році, остання – в 1980 році з нагоди Олімпійських ігор.
Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк провів виїзну робочу нараду на стадіоні «Полісся», щоб особисто проконтролювати стан проведення реконструкції. Учасники наради в першу чергу оглянули західну трибуну та манеж, які перебувають на стадії завершення. Олександр Андрійович поставив завдання перед будівельниками закінчити ремонтні роботи на цих частинах стадіону до 19 грудня 2013 року.
Заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Віктор Корж проінформував, які ремонтні роботи вже виконані.
– На сьогодні у манежі замінено вікна, утеплено та пофарбовано стіни, зроблено нове освітлення, встановлено лічильник теплової енергії. На стадіоні працює три будівельні бригади. Наразі докладається плитка. Сподіваємося на свято Миколая ввести в експлуатацію частину стадіону, але попереду ще багато роботи. Станом на кінець листопада вже виконано 50% від загального обсягу робіт та на 80% готовий манеж, – зазначає Віктор Петрович.
Ознайомитися з ходом реконструкції центрального стадіону Житомира були запрошені представники спортивної громадськості області та журналісти.
Громада регіону сьогодні пильно слідкує як йде реконструкція головної спортивної арени Житомирщини. Адже спортсмени не можуть осторонь стояти, коли будується такий важливий об’єкт для розвитку спортивної сфери в області, потрібний для тренувань та залучення молоді до здорового способу життя, занять спортом.
– З часу останньої реконструкції у 1980 році жодних ремонтних робіт на центральному стадіоні Житомира не проводилося, – зазначає голова обласної федерації легкої атлетики, фіналістка Олімпійських ігор Інна Євсеєва. – Часто порушувалися питання щодо будівництва та процес відновлення так і не розпочинався. Хочу подякувати голові облдержадміністрації Сергію Рижуку за те, що Житомирщина долучилася до програми Президента України Віктора Януковича зі створення всіх необхідних умов для організації масової фізкультурно-спортивної роботи.
Чотириразовий чемпіон України з легкої атлетики Олексій Рачковський подякував обласному керівництву за підтримку спортивної молоді на Житомирщині, бо досягнення високих спортивних результатів спортсменами області неможливе без належної інфраструктури для занять фізичною культурою та підтримки влади.


На свято Миколая у Житомирі введуть в експлуатацію центральний стадіон міста

На свято Миколая у Житомирі введуть в експлуатацію центральний стадіон міста

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: