У Житомирі презентували нове видання «Трудові Золоті Зірки Полісся» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі презентували нове видання «Трудові Золоті Зірки Полісся»

Автор: news_maker від 28-11-2013, 10:49, переглядів: 1 514

У Житомирі презентували нове видання «Трудові Золоті Зірки Полісся»

За роки незалежності України високої державної нагороди – звання Герой України - отримали четверо трудівників Житомирщини. Це Володимир Дідківський, Володимир Литвин, Ніна Матвієнко та Володимир Матвієнко.

У 2000-му році у видавництві «Житомир» було надруковано короткі нариси про наших земляків, славних трудівників, які самовіддано працювали на благо регіону та держави, піднімали з повоєнних руїн Житомирщину, будували фабрики та заводи. Матеріали про них видані у двох збірках: «Трудові Зірки Полісся» та «Золоті Зірки Полісся». На сьогодні цих книжок майже не залишилося, тому було прийнято рішення перевидати збірки трудової історії Житомирщини. Нове видання вийшло під назвою «Трудові Золоті Зірки Полісся».

— На сьогодні в області залишилося 16 героїв Соціалістичної Праці, 4 Герої України, 4 повних кавалери ордена Трудової Слави. Наступного місяця ми відзначатимемо 75-річчя з дня заснування звання Героя Соціалістичної Праці. Напередодні цієї події активісти клубу «Золота Зірка» ініціювали видання книги «Трудові Золоті Зірки Полісся», – сказав під час презентації перевиданої книги 27 листопада голова облдержадміністрації Сергій Рижук. – Обласна адміністрація та обласна рада також долучилися до цієї важливої справи, адже подібних видань немає у більшості бібліотек та домашніх архівів. Про тяжку працю славних трудівників, які після війни відроджували Житомирщину, будували фабрики, заводи, вирощували рекордні врожаї, знають здебільшого лише їх друзі та колеги.

Книга – найкраща пам’ять про ті події, які відбувалися на теренах області. Голова облдержадміністрації Сергій Рижук подякував усім, хто брав участь у перевиданні книги про трудових героїв — наших земляків.

— Дякую всім тим, хто незважаючи на похилий вік, бере активну участь у громадському житті. Серед них Герої Соціалістичної Праці Степан Бойко, Володимир Сингаївський, Юрій Рибак, Володимир Цирюк, Володимир Аврамець, повний кавалер ордена Трудової Слави Лідія Сівченко, Світлана Бернадська та інші. Це видання – гарний приклад кращих трудових звершень нашого народу для формування патріотичної свідомості громадян.

Участь у презентації книги також взяв перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков. Він наголосив на тому, що в час становлення нашої держави такі книги сьогодні повинні бути в усіх студентських і учнівських бібліотеках.

На сторінках видання «Трудові Золоті Зірки Полісся» розповідається про людей, якими пишається Житомирська земля. Серед них двічі Герої Соціалістичної Праці Сергій Корольов, Марія Марцун, яка домоглася високих врожаїв цукрових буряків. Цікавими та повчальними для молоді є розповіді про Надію Загладу, відому високими врожаями льону з Черняхівського району, яка отримала почесне звання у 67 років, та видатного лікаря Олександра Гербачевського, якому присвоїли звання у 85-річному віці.
Прес-служба облдержадміністрації
У Житомирі презентували нове видання «Трудові Золоті Зірки Полісся»

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: