Ковбаси "Сервелат" по 40 гривень не буває » Новини Житомира
 
 


Ковбаси "Сервелат" по 40 гривень не буває

Автор: admin від 28-11-2013, 15:34, переглядів: 1 530

Ковбаси "Сервелат" по 40 гривень не буває


Виробникам рекомендували припинити поширювати оманливу інформацію. Нагадаємо, рекомендації АМКУ обов’язкові до виконання:
"Є інформація, яка вводить в оману. Наприклад, до традиційної назви "Сервелат" додають "Ювілейний" чи ще щось, а знизу маленькими літерами пишуть "напівкопчена ковбаса", при тому, що "Сервелат" має бути ковбасою вищого ґатунку. Люди не обізнані у цих тонкощах часто купують таку ковбасу, думаючи, що це і є справжній "Сервелат". До того ж, підприємства, які випускають псевдосервелат, своїми діями негативно впливають на підприємства, які випускають традиційні види ковбас, які є якіснішими і, зрозуміло, дорожчими", – пояснив керівник територіального відділення Антимонопольного комітету України Олександр Безсмертний.
Як встановили фахівці Антимонопольного комітету традиційні, назви ковбасам, що виготовлялися за власними технічними умовами, неправомірно присвоїли приватний підприємець Матвійчук та підприємство "Житомирський м’ясокомбінат".
Аби унеможливити фальсифікування ковбас традиційного асортименту, відділення Антимонопольного комітету заборонило присвоювати новим видам ковбас старі назви, а також використовувати їх з додаванням окремих слів.
На сьогоднішній день ковбаси "Московська", "Українська", "Суджук Кримський", "Салямі Зерниста" зняті з виробництва. Стосовно використання інших традиційних назв виробники зобов’язані повідомити Антимонопольний комітет до кінця поточного року.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: