У Житомирі проходять «Грудневі вечори» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі проходять «Грудневі вечори»

Автор: admin від 13-12-2013, 16:20, переглядів: 1 811

У Житомирі проходять «Грудневі вечори»


Житомир вп’ятнадцяте приймає відомих виконавців класичної музики у рамках щорічного музичного фестивалю «Грудневі вечори». 12 грудня, в перший день фестивалю, поціновувачі високої музики мали змогу почути виступ вже знаного у Житомирі Національного ансамблю солістів «Київська камерата». Колектив, відомий своїм виконанням камерної музики різних стилів, подарував житомирянам вечір італійської музики. Звучали твори Дж.Россіні, Н. Паганіні. Особливо тепло сприйняли глядачі Концерт №1 для скрипки з оркестром та рондо «Кампанелла» Нікколо Паганіні.
На початку вечора, який проходив у стінах телецентру, до глядачів звернувся заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих. Він привітав учасників фестивалю і публіку з тим, що Житомир вже 15-й раз стає містом, куди з’їжджаються великі музиканти і виконавці. За ці роки у нас побували митці не тільки з різних куточків України, а й з країн пострадянського простору і європейських держав. Ярослав Дмитрович зауважив, що традиційно «Грудневі вечори» проходять у залі обласної філармонії, однак через ремонтні роботи фестиваль приймають інші сценічні майданчики Житомира. Посадовець пообіцяв, що наступне свято музики, 16-е, відбудеться в оновленій і чудовій залі Житомирської обласної філармонії ім. Святослава Ріхтера.
Нагадаємо, що фестиваль «Грудневі вечори» було започатковано в пам’ять про нашого великого земляка, відомого піаніста, музиканта світового рівня Святослава Ріхтера - саме таку назву має мистецький фестиваль у Москві, заснований 1989 року великим маестро. Згодом ріхтерівський фестиваль перенесли на березень, до дня народження музиканта, а „Грудневі вечори” отримали статус фестивалю майстрів мистецтв.
Чудових вражень і гарного фестивального настрою побажав всім присутнім у залі начальник управління культури облдержадміністрації, народний артист України Юрій Градовський. Він висловив свою гордість від того, що фестиваль, започаткований дирекцією обласної філармонії, став щорічним, набув всеукраїнського визнання і у чудові грудневі вечори збирає шанувальників класичного мистецтва, натхненного і віртуозного виконання.
Музика додає гармонії у життя людини, наповнене щоденними буденними проблемами, особливо якщо це блискуче виконання відомих творів. 13 грудня житомиряни у залі академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги мають змогу долучитися до класичної музики у виконанні Заслуженого академічного симфонічного оркестру Національної радіокомпанії України.


У Житомирі проходять «Грудневі вечори»

У Житомирі проходять «Грудневі вечори»

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: