Свято Миколая прийшло у «Сонячний дім» » Новини Житомира
 
 


Свято Миколая прийшло у «Сонячний дім»

Автор: news_maker від 20-12-2013, 11:38, переглядів: 1 794

Свято Миколая прийшло у «Сонячний дім»

День святого Миколая – одне з найулюбленіших свят українців. У кожну оселю він приносить тепло, любов і очікування дива, а кожній дитині – подарунки. Однак найбільше чекають уваги і дарунків святого Миколая ті діти, що втратили батьків або з різних причин обділені їхньою любов’ю і піклуванням.
19 грудня свято доброго покровителя дітей прийшло в обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Сонячний дім» Житомирської обласної ради. Це заклад, у якому тимчасово – до 9 місяців – перебувають діти-сироти, діти, батьки яких не виконують свої обов’язки і стоїть питання про позбавлення їх батьківських прав, діти з проблемних сімей.
Як розповіла директор центру Валентина Сінько, головна мета закладу – повернути дітлахів у їхню біологічну сім’ю. Якщо це неможливо, дітей влаштовують у прийомну сім’ю чи будинок сімейного типу, де малеча відчуватиме родинне тепло і опіку. У центрі зараз перебувають 50 дітей (25 хлопчиків і 25 дівчаток) віком від 3 до 16 років. Вони відвідують загальноосвітню школу №20, у центрі з ними працюють педагоги, психологи, адже нерідко дітлахи потрапляють сюди фізично і психологічно виснажені, знервовані. «Ми відігріваємо їхні серця, ми для них – мати і батько», - каже Валентина Яківна.
До центру на свято завітало багато дорослих – представники влади, правоохоронних органів, спонсори, друзі і просто небайдужі люди. Вихованці центру підготували для них свої творчі виступи. Їхня безпосередність, невимушеність, намагання якнайкраще розповісти віршик чи виконати танок розчулили гостей, наповнили їх серця теплом і світлом.
Привітала всіх присутніх зі святом начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Олена Савельєва. Вона подякувала працівникам закладу за їх небайдужість, за те, що вкладають у кожну дитину часточку своєї душі. За словами Олени Олегівни, на виконання завдань і доручень Президента України щодо захисту прав дітей, в області проводиться значна робота по влаштуванню дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, у сімейні форми виховання. Кожна дитина має право на сім’ю, і влада робить все можливе, аби діти цю сім’ю отримали. Вихованцям центру посадовець побажала бути слухняними, гарно навчатись і багато працювати – це потрібно, щоб у майбутньому стати успішними людьми.
Святий Миколай несе добро і милосердя, от і гості, що завітали у «Сонячний дім», принесли дітям тепло своїх сердець, гарячі оплески, багато подарунків. Дітям підготували свій виступ циркові артисти, їх розважали дресировані собачки.
Свято на якийсь час перенесло всіх у казку. Безперечно, воно залишить по собі приємні спогади і посіє зерна любові у дитячих душах.
Прес-служба облдержадміністрації
Свято Миколая прийшло у «Сонячний дім»

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: