Житомирські митці приєдналися до проекту «Велика Волинь» » Новини Житомира
 
 


Житомирські митці приєдналися до проекту «Велика Волинь»

Автор: news_maker від 23-12-2013, 12:57, переглядів: 1 219

Житомирські митці приєдналися до проекту «Велика Волинь»

В обласній спілці художників відбулося відкриття останньої у 2013 році виставки. Цього разу всі відвідувачі зможуть оглянути експозицію «Велика Волинь», яка є спільним культурно-мистецьким проектом Житомирської і Рівненської обласних організацій Національної спілки художників України. У виставковій залі представлені роботи художників, графіків і скульпторів з Житомирської та Рівненської областей.
Сучасне українське мистецтво розвивається дуже динамічно і впевнено в усіх найрізноманітніших авторських проявах. Митці гармонійно поєднують у своїх роботах регіональні традиції, авторський стиль та власне бачення світу. Ці тенденції сповна відображені у проекті «Велика Волинь». Автори робіт намагаються донести до кожного красу української природи, особливості національного характеру та історичні події, які об’єднують наше суспільство. Яскравим прикладом реалізації цього задуму є витвори митців на шевченківську тематику. Цей аспект є актуальним з огляду на те, що Указом Президента України Віктора Януковича у 2014 році на державному рівні планується проведення багатьох заходів з метою відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.
Виступаючи перед присутніми на відкритті виставки, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков звернув увагу на те, що поняття Волинь – не просто географічний термін. В першу чергу, це велика й славна історія та глибокі традиції, в тому числі й мистецькі. За його словами, між роботами митців з Житомирщини і Рівненщини фактично не існує принципових відмінностей, що підтверджує нашу єдність та прагнення зберігати й плекати спільну культурну спадщину. Володимир Юрійович вважає, що культурно-мистецький проект «Велика Волинь» допоможе кожному із нас глибше познайомитися з історією та зробивши чіткі висновки, усвідомити, до чого ми прагнемо в майбутньому. Він переконаний, що такі заходи об’єднують українське суспільство і спрямовані на те, аби довести нашу єдність та прагнення жити в одній державі, докладаючи зусиль для її успішного розвитку.
Начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський зазначив про те, що цей проект свідчить про повагу представників влади до митців, оскільки обласне керівництво посприяло виходу у світ альбому «Велика Волинь». Експонати виставки наповнені глибоким змістом і символізмом. Вони в черговий раз доводять, що мистецтво об’єднує людей, а істинні його поціновувачі не можуть мислити по-різному. Юрій Григорович вважає, що духовні цінності роблять суспільство монолітним, відтак воно стає основою міцної держави.
Голова Рівненської обласної організації Національної спілки художників України Тетяна Лукашевич подякувала Житомирщині за гостинність і висловила переконання, що сьогодні не існує кордонів між областями. Вони є лише на карті, але не у свідомості. На її думку, кожна представлена робота має свою особливу ауру та несе енергетику того, хто її створив.
Усі бажаючі можуть відвідати виставку «Велика Волинь» протягом місяця. Експозиція буде в Житомирі до 19 січня.

Прес-служба облдержадміністрації
Житомирські митці приєдналися до проекту «Велика Волинь»
Житомирські митці приєдналися до проекту «Велика Волинь»
Житомирські митці приєдналися до проекту «Велика Волинь»

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: