У міській раді наживаються на харчах для дітей » Новини Житомира
 
 


У міській раді наживаються на харчах для дітей

Автор: news_maker від 24-12-2013, 09:54, переглядів: 1 166

У міській раді наживаються на харчах для дітей

Антикорупційний штаб партії «Демократичний Альянс» виявив значні зловживання при закупівлях продуктів харчування управлінням освіти Житомирської міської ради: ціни суттєво завищені, а учасники різних тендерів пов’язані між собою.

Згідно офіційних даних «Вісника державних закупівель» 28 жовтня 2013 року управління освіти Житомирської міської ради за кошти місцевого бюджету придбало 25,5т. яловичини по 59,94 грн./кг. Сума угоди 1 528 470 грн. Щасливчиком, який отримав півтора бюджетних мільйони стала ФОП Якімець В.І.

В той же час, згідно даних моніторингу цін міністерства економічного розвитку і торгівлі України станом на 10 жовтня середня ціна м’яса яловичини по області становила 50,43 гр./кг., тобто майже на 10 грн. дешевше. В масштабі всієї угоди міський бюджет переплатив щонайменше 242,5 тис. грн. з кишень платників податків, що є нічим іншим як крадіжкою.

В цей же період відбулась інша подібна закупівля. Обласний протитуберкульозний диспансер 15 жовтня уклав договір на поставку 2,5т. яловичини по 45,96 грн./кг з фермерського господарства «Лука - Агро». Тобто ціна менша на 15 грн./кг. ніж у ФОП Якімець В.І.

Важливим фактором є те, що об’єми поставок для управління освіти у десять разів більші, що повинно було б суттєво зменшити ціну.

Як виявили у Антикорупційному штабі, обидва учасники конкурсів є спорідненими фірмами. Директором Фермерського господарства «Лука - Агро» є Якімець А. В. чиї прізвище та ініціали частково співпадають з ФОП Якимець В.І. Окрім того, у тендерній документації обох Якимців... однаковий номер телефону: (0412) 49-60-61.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: