У Коростишеві збудували перший в Україні сучасний полігон побутового сміття » Новини Житомира
 
 


У Коростишеві збудували перший в Україні сучасний полігон побутового сміття

Автор: news_maker від 26-12-2013, 17:09, переглядів: 2 193

У Коростишеві збудували перший в Україні сучасний полігон побутового сміття

26 грудня у м.Коростишеві введено в експлуатацію полігон побутового сміття.
Так, вперше за роки Незалежності України на Житомирщині створено сміттєсховище, яке працюватиме за всіма сучасними екологічними стандартами. Полігон відходів побутового сміття зведений на виконання розпорядження голови облдержадміністрації Сергія Рижука від 23.02.2012 року №53 «Про підсумки виконання програми економічного і соціального розвитку та бюджету області у 2011 році».
Ініціатива створення такого сміттєсховища належить депутату обласної ради, заступнику голови – керівнику апарату облдержадміністрації Олександру Никитюку. Таким чином посадовець укотре довів, що його обіцянки не розходяться з ділами.
Обсяг фінансування будівельних робіт, згідно з проектно-кошторисною документацією, складає 11.660 тис. грн. Минулоріч на будівництво полігону з обласного бюджету було спрямовано 2 млн грн. Цьогоріч для завершення першого пускового комплексу виділено близько 2 млн 800 тис. грн. Площа ділянки, виділеної під полігон, – 7 гектарів.
– Завершення будівництва І-го пускового комплексу відкриває широкі можливості створення в Коростишеві екологічно чистої зони, – сказав сьогодні під час відкриття полігону Олександр Никитюк. Він також повідомив, що у районі планують відкрити і пульпозвалище, де здійснюватиметься утилізація відходів від переробки каменю.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: