У Житомирі відбулась презентація книги «Житомир у полум’ї війни (1941 – 1945)» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відбулась презентація книги «Житомир у полум’ї війни (1941 – 1945)»

Автор: news_maker від 28-12-2013, 19:11, переглядів: 1 894

У Житомирі відбулась презентація книги «Житомир у полум’ї війни (1941 – 1945)»

Презентація книги «Житомир у полум’ї війни (1941 – 1945)» відбулась 27 грудня 2013 року в приміщенні Будинку офіцерів.

Книга видана з нагоди важливої для м. Житомира дати – 31 грудня 2013 року, коли минає 70 років від дня звільнення Житомира від німецько-фашистських загарбників у роки Великої Вітчизняної війни.

Авторів проекту – майора у відставці, учасника бойових дій військово-стратегічної операції «Дунай», служив у військово-повітряних Силах СРСР Володимира Ульянченка та правознавця, вчителя історії Житомирського міського колегіуму Людмилу Катрич-Домалевську, а також учасників презентації та всіх присутніх – учнів загальноосвітніх шкіл міста, курсантів Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова Державного університету телекомунікацій та ін. привітав Житомирський міський голова Володимир Дебой.

«Це унікальна книга. Насамперед вона цікава тим, що в ній представлені історії з життя, різні спогади учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни, дітей війни. Адже події, які відбувались тоді, я звертаюсь, в першу чергу, до молоді, закарбовані в пам’яті наших ветеранів, яких зараз залишилось практично одиниці. Вважаю, що випуск такої книги – це ще один крок з відзначення 70-річчя визволення Житомирської землі від німецько-фашистських загарбників. Тому для усіх нас велика честь сьогодні бути поруч із ними», – під час вітального слова зазначив міський голова.

Перед початком презентації присутні переглянули документально-історичний фільм про бойові дії під час Великої Вітчизняної війни на території Житомирщини.

Автори книги розповіли про ідею створення книги, як збирали матеріал – спогади-свідчення очевидців та учасників бойових дій та воєнних операцій під час звільнення Житомира від німецько-фашистських загарбників, про роботу з архівними документами тощо. Також вони подякували за підтримку ідеї створення книги та фінансування Житомирському міському голові Володимиру Дебою, а також краєзнавцю Георгію Мокрицькому, який безпосередньо здійснив художнє оформлення книги.

Учні Житомирського міського колегіуму подарували ветеранам, а також усім присутнім музичну композицію «Чотири дні до війни».

Довідка:

Книга складається з чотирьох розділів: перший – про довоєнну Житомирщину, початок війни; другий – окупація міста, спец-табір 358, партизанський рух, 6 бойових дій за визволення Житомира; третій – визволення міста, героїчні подвиги; четвертий – про здобутки Житомира, нагороди.

Книга є своєрідним продовженням книги «Переможна пам’ять».

Тираж – 200 примірників буде розподілено серед навчальних закладів, бібліотек, музеїв та ветеранських організацій.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: