Житомирщина передала Хмельницькій області естафету пам’яті «Слава визволителям України» » Новини Житомира
 
 


Житомирщина передала Хмельницькій області естафету пам’яті «Слава визволителям України»

Автор: news_maker від 10-01-2014, 12:19, переглядів: 1 924

Житомирщина передала Хмельницькій області естафету пам’яті «Слава визволителям України»

9 січня відбулася передача естафети пам’яті «Слава визволителям України» з Житомирської у Хмельницьку область. Урочистості проходили у місті Полонне Хмельницької області, оскільки Полонський район межує з нашою областю, а райцентр був звільнений від фашистських загарбників саме 9 січня 1944 року. В урочистостях взяли участь заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Долгих, перший заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Арешонков, перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Вадим Гаврішко, заступник голови Хмельницької обласної ради Василь Осадчий, представники місцевої влади, ветеранських організацій та засобів масової інформації.

Естафета пам’яті «Слава визволителям України» відбувається за сприяння Президента України Віктора Януковича та з ініціативи ветеранських організацій України в рамках святкування 70-річчя визволення України від фашистських загарбників та Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Загальнонаціональний марафон стартував у 2013 році в Луганській області і вже пройшов у восьми регіонах нашої країни. На переконання глави держави, такі заходи сприяють збереженню історичного зв’язку між поколіннями, а відтак об’єднують українське суспільство навколо спільних цінностей і здобутків українського народу.

Учасники делегацій взяли участь в урочистому покладанні квітів на площі Слави у Полонному та переглянули показовий виступ молодих військовослужбовців. Окрім цього, представники влади та ветерани відвідали святковий концерт з нагоди передачі естафети пам’яті у Хмельницьку область.

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих передав усім жителям Хмельниччини вітання від голови облдержадміністрації Сергія Рижука та голови обласної ради Йосипа Запаловського. Підсумовуючи завершення естафети пам’яті у Житомирській області, Ярослав Дмитрович розповів про те, що вона пройшла у всіх населених пунктах регіону по п’яти напрямках, в яких рухалися війська визволителів територією Житомирщини. Він також наголосив на тому, що всеукраїнський марафон «Слава визволителям України» – це лише одна із ланок в ланцюгу народної пам’яті. За його словами, такі заходи спонукають кожного із нас подбати про те, щоб зв\'язок між поколіннями не переривався, оскільки всі ми живемо в мирі та спокої завдяки ветеранам. Заступник голови облдержадміністрації зазначив, що майже кожна сім’я як на Житомирщині, так і на Хмельниччині відчула лихоліття війни, тому це об’єднує жителів двох областей навколо спільного вшанування великого подвигу наших батьків та дідів. Ярослав Долгих висловив переконання, що у 2014 році продовжуватиметься успішна реалізація соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, спрямованих на підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни.

Перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков звернув увагу на те, що всеукраїнська естафета пам’яті – це подія, що має загальнодержавне значення та глибокий символічний зміст. Вона сприяє формуванню сучасної концепції військово-патріотичного виховання молодого покоління і вселяє надію в те, що завдяки мужності визволителів Житомирщини і Хмельниччини на землі пануватиме мир.

Володимир Юрійович зазначив, що у Житомирській області діє обласна програма, спрямована на соціальний захист ветеранів війни. Щороку з обласного бюджету виділяються кошти на її реалізацію і 2014 рік не стане винятком. Він переконаний, що на найближчій сесії обласної ради відбудеться прийняття бюджету, в якому будуть закладені достатні обсяги коштів для забезпечення ветеранам війни гідних умов життя.

Делегації Житомирської та Хмельницької областей підписали акт передачі і прийому естафети пам’яті «Слава визволителям України». А вже 14 січня цього року наша область передасть право на продовження всеукраїнського марафону Рівненщині.

Прес-служба облдержадміністрації
Житомирщина передала Хмельницькій області естафету пам’яті «Слава визволителям України»
Житомирщина передала Хмельницькій області естафету пам’яті «Слава визволителям України»
Житомирщина передала Хмельницькій області естафету пам’яті «Слава визволителям України»

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: