Житомирському обласному перинатальному центру цьогоріч виповниться 10 років » Новини Житомира
 
 


Житомирському обласному перинатальному центру цьогоріч виповниться 10 років

Автор: news_maker від 15-01-2014, 09:32, переглядів: 2 703

Житомирському обласному перинатальному центру цьогоріч виповниться 10 років

За час існування центру, починаючи з 2004 року, в закладі проведено 38 377 пологів. Цьогоріч перинатальному центру виповнюється 10 років. За період свого функціонування медичний заклад досяг вагомих результатів у якості неонатологічної допомоги недоношеним дітям з малою масою тіла при народженні. На сьогодні виживання дітей з вагою до 1кг досягла європейського рівня – 60%.
14 січня опікунська рада при обласному перинатальному центрі вітала немовлят і матерів із новорічно-різдвяними святами та вручала солодкі подарунки від голови облдержадміністрації Сергія Рижука. До опікунської ради входять тільки жінки, адже саме вони добре розуміють наскільки важлива та потрібна увага й допомога породіллям та маленьким діточкам. Директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, голова опікунської ради Раїса Гула відзначила, що сьогодні привітали більше 50 молодих мам. За словами Раїси Миколаївни, на черговому засіданні ради її члени визначили три основні напрямки роботи. Перший – підняти перед депутатами обласної ради питання щодо до фінансування обласного перинатального центру. Другий – спланували роботу членів опікунської ради на 2014 рік щодо вирішення важливих проблем закладу. І останнє – планування відзначення 10-річчя центру, в якому сьогодні навчаються фахівці з усіх областей України.
Головний лікар центру Юрій Вайсберг провів невеличку екскурсію для членів опікунської ради по відділенню інтенсивної терапії новонароджених, в ході якої було продемонстровано сучасне обладнання для підтримки життєздатності немовлят із малою масою тіла (інкубатори та реанімаційні системи для виходжування дітей з масою тіла при народженні менше 1000г).
Завідуючий відділення інтенсивної терапії новонароджених Житомирського перинатального центру Сергій Лапоног зазначив, що за 2013 рік по Україні завдяки реалізації Національного проекту «Нове життя» смертність новонароджених у перинатальних центрах держави знижена на 20%. Це вагомий результат роботи всіх перинатальних центрів. Минулого року через відділення інтенсивної терапії для новонароджених у Житомирі пройшло 286 дітей. Виживання таких дітей досягло європейського рівня – це 60%. Сергій Петрович запевняє, що народжених дітей із масою тіла 600-700г виходити цілком реально, але для цього потрібно використовувати новітні технології, які застосовуються вже сьогодні в Житомирському перинатальному центрі.
Головний лікар центру, заслужений лікар України, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеню Юрій Вайсберг зазначає, що Житомирський перинатальний центр був визначений як базовий заклад для проходження стажування спеціалістів для роботи у відділеннях інтенсивної терапії для новонароджених для інших регіонів. Так у 2013 році у відділенні реанімації у Житомирі проходили стажування лікарі із семи перинатальних центрів з різних областей України.
Крім того, на Житомирщині діє перший в Україні центр медико-соціальної реабілітації. Цей заклад надає допомогу відновлювально-лікувальну та реабілітаційну допомогу такій категорії дітей, яка сьогодні виходжується у відділенні інтенсивної терапії новонароджених. До центру звертаються батьки з дітьми з різних міст та районів, а 26% амбулаторних дітей мають інвалідність на першому році життя.
Головний лікар Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, Світлана Урсуленко зазначає, що задача закладу полягає у допомозі всіма можливими і неможливими методами без застосування хімічної терапії розвивати фізичні та психологічні можливості кожної дитинки. У будинку дитини відбувається соціалізація маленьких громадян нашої держави. Світлана Володимирівна наголошує, що здоров’я таких діток залежить не лише від роботи лікарів, медичних сестер, соціально-педагогічного колективу центру, а в першу чергу від батьків малюків. Після курсу лікування (протягом 21 дня) у закладі батьки не можуть не припинити виконання рекомендації фахівців та займатися із дітьми вдома.
Прес-служба облдержадміністрації
Житомирському обласному перинатальному центру цьогоріч виповниться 10 років
Житомирському обласному перинатальному центру цьогоріч виповниться 10 років
Житомирському обласному перинатальному центру цьогоріч виповниться 10 років
Житомирському обласному перинатальному центру цьогоріч виповниться 10 років
Житомирському обласному перинатальному центру цьогоріч виповниться 10 років

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: