У Житомирі зменшили тарифи на теплопостачання в опалювальний період » Новини Житомира
 
 


У Житомирі зменшили тарифи на теплопостачання в опалювальний період

Автор: news_maker від 16-01-2014, 12:05, переглядів: 1 909

У Житомирі зменшили тарифи на теплопостачання в опалювальний період

Під час засідання виконавчого комітету, що відбулось 15 січня 2014 року, одне з розглянутих питань стосувалось тарифів на оплату послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для потреб бюджетних установ та інших споживачів (комерційних) м. Житомира.

Під час доповіді начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради Олександр Марцун підкреслив, що це питання не стосується встановлення тарифів для населення, а стосується лише бюджетних та інших установ (приватних та ін.).
У Житомирі зменшили тарифи на теплопостачання в опалювальний період

«Газ для бюджетних установ подешевшав на 27,2 %, для інших установ його вартість зменшилась на 9,4 %. Крім того, тільки для бюджетних установ та інших споживачів, крім населення, скориговані норми витрат тепла на 1 кв. м. опалювальної площі в сторону зменшення. Це стало можливим у зв’язку зі змінами в законодавстві для забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», – зазначив Олександр Васильович.

Також він повідомив, що тривалість опалювального сезону зменшилася із 193 до 184 днів. Крім того, зменшився температурний показник, який враховувався при розрахунку тарифів.

«Але є один суттєвий момент. Гаряча вода зимою подорожчає, а літом подешевшає», – зазначив начальник комунального господарства.

За словами Олексанра Марцуна, це зумовлено тим, що для підігріву води взимку збільшуються витрати підприємства (адже середня температура води становить +5°С), влітку ж витрати на підігрів води зменшуються (бо середня температура води становить +15°С).
Таким чином під час засідання виконавчого комітету прийнято рішення про впровадження тарифів із 1 січня 2014 року для КП «Житомиртеплокумуненерго» на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг від 31.12.2013 року № 489 «Про встановлення тарифів на на теплову енергію для потреб бюджетних установ та інших споживачів (крім населення)», з врахуванням норм споживання та податку на додану вартість, і становить:

для потреб бюджетних установ:

підігрів води:

- в опалювальний сезон – 40 грн. 90 коп. за 1 куб. м.;

- в міжопалювальний сезон – 32 грн.72 коп. за 1 куб. м.;

опалення – 13 грн. 28 коп. за 1 кв. м. загальної приведеної площі на місяць впродовж опалювального сезону;

опалення – 681 грн. 71 коп. за 1 Гкал фактично спожитої теплової енергії (при застосуванні приладів обліку теплової енергії);

для потреб інших споживачів:

підігрів води:

- в опалювальний сезон – 48 грн. 83 коп. за 1 куб. м.;

- в міжопалювальний сезон – 39 грн. 06 коп. за 1 куб. м.;

опалення – 15 грн. 85 коп. за 1 кв. м. загальної приведеної площі на місяць впродовж опалювального сезону;

опалення – 813 грн. 77 коп. за 1 Гкал фактично спожитої теплової енергії (при застосуванні приладів обліку теплової енергії).

Управління по зв’язках з громадськістю

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: