У рамках боротьби зі стихійною торгівлею у Житомирі провели черговий рейд » Новини Житомира
 
 


У рамках боротьби зі стихійною торгівлею у Житомирі провели черговий рейд

Автор: news_maker від 12-02-2014, 21:11, переглядів: 1 656

У рамках боротьби зі стихійною торгівлею у Житомирі провели черговий рейд

12 лютого 2014 року, працівники муніципального підрозділу міліції м. Житомира разом із працівниками виконавчих органів ради та житомирськими журналістами дізнавалися, чому люди ведуть торгівлю на вулицях, а не йдуть продавати у спеціальні павільйони ринку.

«У мене тиск 200 на 110, я не можу ходити на базар, тому продаю на вулиці», говорить одна із продавців на розі вулиць Київська-Хлібна.

На запитання працівника муніципального підрозділу, як бабуся із таким тиском дійшла та принесла свій товар на вулицю Хлібну (а це дві сумки із молочною продукцією) продавець відповідає, що їй принесли товар.

Зі словами «Не даєте мені хлопці товар продати. Мені принесли сюди молочко» бабуся зібрала свій товар з асфальту і, самостійно беручи дві сумки, пішла до ринку.

Частина людей, які продавали свій товар на вулицях, побачивши міліцію та журналістів, залишали продукцію та втекли від камери. Інші зазначали – знають, що вулиця – не місце для торгівлі продуктами харчування, але йти продавати на ринок не хочуть, бо треба платити за місце.

«На базарі потрібно заплатити, а тут я можу і так продати. Там за місце заплатиш, а чи продаси – ніхто не спитає. Торгувати на вулиці не можна, але ж для молока пляшки я беру у магазині, вони чистенькі. Я ж нікому не заважаю», – розповіла жінка, яка продавала молочну продукцію при вході до кооперативного ринку.

Іншої думки перехожі житомиряни. Вони проти, щоб продукти харчування продавали з асфальту.

«Є спеціальні павільйони на ринку, де треба продавати. Я особисто не купую продукти із землі – це не гігієнічно. Продавці захаращують вхід і вихід до ринку. Є ж місця, йдіть і торгуйте там», – наголосила Тетяна Василівна.

Проте не всі суб’єкти стихійної торгівлі, визнають свою діяльність незаконною.

«Я виставляю з магазину вітрини так, як й інші магазини. У мене є всі документи на магазин», – підкреслила продавець клейонки та скатертин, яка розмістила свій товар на тротуарі перед магазином.

Працівник муніципального підрозділу зробив зауваження, що ця територія не може бути вітриною. За погодженням її можна використовувати лише для реклами, а також власник зобов’язаний здійснювати прибирання цієї території.

«Ви не повинні нас обмежувати. Чого я не можу виставити вітрину, якщо я тут торгую у магазині. Раніше ми продавали і ніяка влада нас не обмежувала, а зараз нас «довбуть». Скільки це може бути?! Скажіть спасибі, що ми прибираємо цю територію!», – відповіла жінка.

За результатами рейду більшість продавців стихійної торгівлі змушені були перейти торгувати у павільйони ринку.
У рамках боротьби зі стихійною торгівлею у Житомирі провели черговий рейд
У рамках боротьби зі стихійною торгівлею у Житомирі провели черговий рейд
У рамках боротьби зі стихійною торгівлею у Житомирі провели черговий рейд

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: