Житомир може залишитися без води » Новини Житомира
 
 


Житомир може залишитися без води

Автор: news_maker від 18-02-2014, 14:41, переглядів: 1 752

Житомир може залишитися без води

18 лютого 2014 року, під час засідання міська комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення звернутися до обласної комісії з проханням виділити кошти з резервного фонду державного бюджету на попередження надзвичайних ситуацій.

За інформацією директора КП «Житомирводоканал» міської ради Михайла Ничипорука, документально підтверджена амортизаційна зношеність водогону Æ 1200 мм на 100 % і незадовільний (аварійно-небезпечний) стан водогону Æ 600 мм.

Як повідомив начальник управління з питань НС та ЦЗН міської ради Микола Дідківський, у випадку не виконання комунальним підприємством термінових заходів, направлених на запобігання виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру, зокрема, проведення реконструкції водогону Æ 600 мм централізованого водопостачання між водопровідно-насосними станціями І-го та ІІ-го підйомів води міста Житомир може призвести до виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов’язаної з припиненням водопостачання населення міста.

Начальник управління комунального господарства міської ради Олександр Марцун наголосив: «Об’єкт водопостачання такої категорії повинен мати 100% дублювання. На сьогоднішній день у нас немає можливості забезпечити дублювання існуючого водогону. Для такої процедури потрібно близько 38 млн. грн. Ми змушені звертатися в область за допомогою, бо обласний центр може залишитися без води у випадку аварії».


У свою чергу Микола Дідківський акцентував, що у разі припинення водопостачання для того, щоб забезпечити місто Житомир питною водою з розрахунку 10 л. на людину потрібно залучити 102 автомобілі, які будуть робити по чотири рейси в день. Це за умови, що кожна людина буде отримувати виключно 10 л. води. Наразі в місті таких машин усього 52.

«Незважаючи на те, що ситуація ще не наблизилась до критичної, проте краще попередити, ніж потім мати наслідки масштабної катастрофи», – наголосив Микола Дідківський.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: