У Житомирі повалили пам’ятник Леніну » Новини Житомира
 
 


У Житомирі повалили пам’ятник Леніну

Автор: news_maker від 21-02-2014, 05:31, переглядів: 2 696

У Житомирі повалили пам’ятник Леніну

21 лютого близько 1 години ночі в Житомирі впав з постаменту гранітний пам'ятник Леніну на майдані Соборному. Після 22.00 близько сотні активістів «Правого сектору» вдруге за день прийшли до пам'ятника Леніна. Спочатку, як і вдень, кидали в гранітного Ілліча «коктейлі молотова». Потім почали зупиняти проїжджаючі по площі машини і просити у водіїв троси.

Опівночі вдалося закинути трос на шию пам'ятника, але сил десятків рук явно не вистачало - гранітний Ленін стояв. Люди продовжували підходити на площу і до моменту активних дій по знесенню пам'ятника навколо вже було більше 500 чоловік , в основному глядачі , і коштують близько 100 автомобілів. Активісти зупинили машину з написом «Пошта» і скористалися нею, щоб причепити металевий трос і звалити пам'ятник з постаменту. О 0.55 пам'ятник впав, активісти тріумфували, співали гімн, а потім почали розбивати пам’ятник на частини.

Гранітний пам'ятник В.І. Леніну заввишки близько 10 метрів встановили в 1971 року. Автори монумента : скульптори М.Вронський і А. Олійник , архітектор Ф.Грінченко .
У Житомирі повалили пам’ятник Леніну

За матеріалами Житомир інфо

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: