Демальясівець Іван Фурлет перший в Україні отримав закордонний паспорт за 170 гривень » Новини Житомира
 
 


Демальясівець Іван Фурлет перший в Україні отримав закордонний паспорт за 170 гривень

Автор: news_maker від 26-02-2014, 16:03, переглядів: 1 453

Демальясівець Іван Фурлет перший в Україні отримав закордонний паспорт за 170 гривень

Верховний Суд України остаточно визначив вартість закордонного паспорту в 170 гривень. Відповідним рішенням в грудні минулого року суд останньої інстанції в Україні підтвердив правоту руху “Стоп свавіллю в паспортних столах” протягом 2 років.
“Все, що перевищує 170 гривень за оформлення паспорту - незаконні побори Державної міграційної служби України (ДМС)”, - заявляють в ДемАльянсі.

У рішенні від 5.06.2013 року Феміда підтвердила єдину законну вартість закордонного паспорта на суму 170 гривень. А у рішенні від 17.09.2013 року судді стали на бік здирників ДМС, які безпідставно вимагають з громадян додаткові 87,15 гривень за невідомі платні послуги та 120 гривень за бланк паспорта, який є власністю держави.

Демальясівець з Житомира Іван Фурлет документи на отримання закордонного паспорту подав ще в липні 2012 року. За цей час він пройшов дві судові інстанції. За їх рішенням Івану мали негайно віддати паспорт в сумі, що не перевищує 170 гривень. Проте Нестерчук Сергій Іванович, начальник ДМС в Житомирській області, категорично відмовився виконувати постанову суду апелюючи це тим, що Іван досі не сплатив 207 гривень за невідомі послуги.

Чергову спробу забрати свій законний паспорт Іван зробив 26 лютого. Взявши з собою юриста Юлію Демчук та групу підтримки він рушили до ДМС. Спочатку Нестерчук Сергій Іванович опирався, проте вже за декілька хвилин здався і віддав паспорт, при цьому наголошуючи, що Іван все таки не сплатив всю належну суму. При прощанні активісти взяли забов’язання з начальника ДМС про негайне відновлення діяльності ДМС в руслі чинного законодавства.

Нагадуємо, кожен громадянин, який бажає отримати закордонний паспорт, повинен подати лише наступні документи (п. 10 Правил затв. ПКМУ №231).

1. квитанція про сплату державного мита або документ, що підтверджує право на звільнення від його сплати;

2. заява-анкета встановленого зразка;

3. паспорт громадянина України (після прийняття документів повертається);

4. копія виданої податковим органом довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

5. дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см.

Усі, хто стикається із відмовою у прийнятті документів службовцями ДМС та примушуванням до сплати додаткових платежів, можуть подати відповідну заяву про вчинення злочину, зразок якої доступний тут:http://bit.ly/povid_pro_zlochyn_DMS

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: