Обрали найкращих юних читачів-2014 » Новини Житомира
 
 


Обрали найкращих юних читачів-2014

Автор: admin від 19-03-2014, 17:48, переглядів: 1 253

Обрали найкращих юних читачів-2014


В обласній бібліотеці для дітей 19 березня визначили переможців Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України-2014». Першість вибороли учень 6-го класу Сергій Оцетко (с. Лісівка, Андрушівський район), учениця 7-го класу Аліна Зубар (смт Баранівка) та учениця 8-го класу Олена Креденфер (с. Мала Чорнявка, Ружинський район).
Участь в обласному етапі конкурсу брало 26 учнів 6-8 класів, які представили майже всі райони Житомирщини. Перший відбірковий етап проходив у шкільних, дитячих і сільських бібліотеках (філіях) всіх населених пунктів України. Другий етап проводився в районних (міських) дитячих бібліотеках районних центрів, міст обласного підпорядкування, районах обласного центру. А останній, третій етап вирішив долю переможців області.
Цьогоріч найкращі читачі з усієї України відвідають Фестиваль дитячого читання «Книгоманія», що відбуватиметься в рамках Міжнародного дитячого фестивалю 15-18 травня у Львові.
Всеукраїнський конкурс «Найкращий читач» проходить з 2002 року. У 2014 році він присвячений творчості Великого Кобзаря, адже саме цього року відзначається 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Одним із конкурсних завдань було написання есе «Один день з мого життя з Тарасом Шевченком». За словами заступника директора з наукової роботи Лариси Мозгової, діти представляють надзвичайно цікаві та оригінальні роботи.
Довідково: Всеукраїнський конкурс дитячого читання є відкритим і проводиться як творче змагання дітей в усіх адміністративно-територіальних одиницях України, де є загальноосвітні навчальні заклади ІІ ступеня та/або бібліотеки. Головною метою конкурсу є заохочення дітей до систематичного читання художньої літератури, а також підвищення соціального значення бібліотек. Під час змагання учасники читають книжки і нотують прочитане у спеціальних щоденниках. Переможцями стають діти, які цікаво та ґрунтовно переказують та аналізують зміст прочитаних книг. Під час фестивалю «Книгоманія» переможцям пропонується насичена програма конкурсів, квестів та інших розваг, а також зустрічі з письменниками.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: