У Житомирі відбулася презентація проекту «Енергоефективність у громадах» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відбулася презентація проекту «Енергоефективність у громадах»

Автор: news_maker від 25-03-2014, 10:14, переглядів: 1 691

У Житомирі відбулася презентація проекту «Енергоефективність у громадах»

У рамках виконання меморандуму про співпрацю між консорціумом на чолі з Житомирською міською радою з проектом українсько-німецького технічного співробітництва «Енергоефективність у громадах» 24 березня 2014 року до Житомира прибула делегація проекту в складі Вікторії Погорєлової, консультанта проекту GIZ «Енергоефективність у громадах»; Фріца Хонерляйна (Fritz Hohnerlein), архітектора, консультанта проекту GIZ «Енергоефективність у громадах» (Німеччина) Дмитра Марусича, енергоменеджера.

Метою візиту до Житомира була робота консультантів з проектною документацією та відвідання пілотних будівель для реновації, а саме дитячих дошкільних закладів.

У рамках візиту відбувся також семінару з енергоменедженту для представників ОСББ та енергоменеджерів міст-учасників консорціуму (Житомира, Бердичева, Коростеня та Новограда-Волинського) з питань впровадження енергоменеджменту, проведення енергомоніторингу та енергетичної санації будівель. Привітала учасників заходу секретар Житомирської міської Ради Любов Цимбалюк. Зокрема, вона сказала, що протягом останніх років міська рада успішно співпрацює з міжнародними фінансовими та донорськими організаціями в напрямку реалізації енергоефективних проектів. Завдання міської влади - зберегти здобутки, повернути втрачені позиції там, де цього не вдалося оминути, та досягти ефективного максимуму у своїх подальших діях. У даний час актуальним для нас є впровадження системи енергетичного менеджменту та розробки міської енергетичної стратегії, яка полягає у формуванні енергоефективної свідомості громадян, впровадженні інноваційних заходів та управлінських рішень.

Презентацію проекту провела консультант Вікторія Погорєлова, яка відмітила, що незважаючи на складну ситуацію в державі, проект продовжує свою роботу, бо в місцевих громадах виник інтерес до енергоефективності. Вони визнають, що впровадження заходів з енергоефективності, допомагатиме місцевому бюджету та розвиватиме конкурентоздатність місцевого бізнесу.

Презентація в додатку.

Довідково:
5 консорціумів українських міст отримають від Німецького бюро міжнародного співробітництва (GIZ) технічну допомогу в сумі 4 млн. євро. Меморандум про впровадження проекту підписаний містами-учасниками 6 лютого 2014 року. У рамках проекту в результаті двоетапної конкурсної процедури, яка тривала з жовтня минулого року, GIZ та Мінрегіоном для участі було відібрано консорціуми українських міст у такому складі:
місто Чернівці спільно з містами Кам’янець-Подільський та Коломия;
Полтавська обласна державна адміністрація та міста Комсомольськ, Лубни, Миргород, Полтава;
Дніпропетровська обласна рада та міста Дніпродзержинськ, Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Павлоград;
місто Житомир спільно з містами Бердичів, Коростень, Новоград-Волинський;
місто Луганськ спільно з містами Краснодон, Ровеньки, Свердловськ, Сєвєродонецьк.
Стратегічними партнерами у процесі впровадження енергоефективних технологій та модернізації ЖКГ є Федеральне міністерство Німеччини з економічного співробітництва та Німецьке бюро міжнародного співробітництва, з якими ми співпрацюємо в рамках міжнародної технічної допомоги. Головним завданням проекту «Енергоефективність у громадах» є посилення ролі місцевого самоврядування у підвищенні енергоефективності в Україні, у тому числі впровадження енергозберігаючих технологій у ЖКГ. Проект планується реалізувати до кінця 2016 року.

Координує проект в Житомирі управління муніципального розвитку Житомирської міської ради.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: