На Житомирщині працівники ДАІ затримали автомобіль "двійник" » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині працівники ДАІ затримали автомобіль "двійник"

Автор: news_maker від 3-04-2014, 20:14, переглядів: 1 796

На Житомирщині працівники ДАІ затримали автомобіль "двійник"



В останні роки в Україні стало поширеним виявлення правоохоронцями так званих автомобілів «двійників». Частину з них використовують люди, які потрапили в ДТП і свідомо купують пригнане з закордону і схоже за моделлю авто. В якому перебивають номери кузова і використовують, як оригінальне. З такими «залізними кіньми» люди потім мають проблеми, адже і ДАІ під час перевірок може виявити підробку і продати його важко. Однак, на Житомирщині шахраї пішли ще далі.

Під реально існуюче авто, вони купили за кордоном, схоже за маркою, виготовили ідентичний номерний знак і оригінальний техталон, в якому скопіювали всі дані власника. Лише номер кузова зазначили той, який вибитий на пригнаній іномарці. І ось уже два ідентичних BMW курсують дорогами області, якби не випадок, то їздили б вони собі далі.
Ці два автомобілі ніби брати – близнюки, номери однакові і навіть за технічним паспортом в них один власник. Одне BMW, рік тому, житомирянин Олексій придбав. Офіційно зареєстрував і їздив собі, аж поки якось не зустрів дорогою ідентичний автомобіль, зі своїми номерними знаками. Олексій не раз чув про автомобільні двійники та в разі, якихось порушень правил, чи інших проблемах на дорозі двійником, міліціонери шукатимуть саме його. Тому швидко кинувся за допомогою до правоохоронців.
"Я їздив особисто в Новоград–Волинську і побачив свій автомобіль на кільці. Мій автомобіль АМ 3700.ВК після чого я звернувся в ДАІ. Щоб прийняли міри, та розшукали автомобіль незаконно зареєстрований. Так, як свій я реєстрував сам", - розповів Олексій Поліщук. - власник BMW.

Повертаючись зі службового відрядження інспектор ДАІ Віктор Дубчак разом з напарником Євгеном Прохоренком помітили BMW, яке місяць тому з’явилося в офіційному списку розшукуваних. Тож негайно взялися затримувати кермувальника.

Ще з вчора житомирянин Олексій мав одне авто, а вже сьогодні - два. За документами саме він є власником обох «BMW» з номером на обох АМ 3700.

"Техпаспорта аналогічні. Дані внесені всі повністю такі, як в мому техпаспорті. В даному випадку різниця в недійсності номера кузова і також недійсний номер кузова був внесений в підробний техпаспорт" - сказав Олексій Поліщук - власник BMW.

Виявилося, що лише за два дні до того, житель Черняхова виміняв в Новограді-Волинському багатостраждального німця на свого мікроавтобуса. І все це, було без оформлення доручень і перевірок у ДАІ і МРЕВ.

Тож, аби не потрапити в таку ситуацію автоінспектори і нині ошуканий автовласник закликають, купувати автомобіль лише офіційно і обов’язково перевіряти його в ДАІ, адже шахраї, чи не щодень придумують нові способи аби ошукати довірливих людей. Що ж до осіб, які виконали якісну підробку, то міліціонери ще мають з’ясувати усі обставини і встановити їх особи.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: