На Житомирщині проживає 41 сім’я переселенців з Криму » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині проживає 41 сім’я переселенців з Криму

Автор: news_maker від 15-04-2014, 15:16, переглядів: 1 206

На Житомирщині проживає 41 сім’я переселенців з Криму

15 квітня відбулася всеукраїнська селекторна нарада під головуванням віце-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, присвячена питанням розміщення, працевлаштування переселенців з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. У роботі наради взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, заступники міських голів.
Володимир Гройсман наголосив на тому, що керівники влади на місцях мають володіти інформацією про кожну родину переселенців і створювати умови для забезпечення нормальної життєдіяльності цих людей.
За словами Ярослава Долгих, наради щодо ситуації, яка виникає в регіонах країни стосовно людей, що переміщаються з Криму, відбуваються щотижнево.
На сьогоднішній день, за оперативними даними, в Житомирській області проживає 41 така сім’я, загальна кількість кримчан складає 138 осіб. Усі вони звернулися до органів місцевого самоврядування або державної влади за допомогою, і всі без винятку поставлені на облік. Ті, хто не має роботи, отримали статус безробітних, троє людей вже працевлаштовані. Всі діти навчаються, в тому числі шестеро відвідують дитячі садочки в тих населених пунктах, куди вони приїхали.
Як зауважив посадовець, потік людей не зменшується. Переважна більшість переселенців хоче перебувати в обласному центрі, люди живуть у своїх родичів, друзів, знайомих – там, де їх готові прийняти. Близько 10-12% кримчан тимчасово перебувають або в обласних комунальних закладах, або в комунальних закладах Житомирської міської ради.
«Ми усвідомлюємо, - зауважив Ярослав Долгих, - що це тимчасове житло і потрібно шукати можливість для постійного розміщення цих людей».
Ситуація ускладнюється тим, що квартирного фонду в області немає і житла потребують десятки тисяч мешканців регіону.
Влада допомагатиме цим людям у працевлаштуванні і можливості заробляти кошти на території Житомирської області.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: