Понад 150 мільйонів гривень не вистачає в цьому році в місцевих бюджетах області на заробітну плату » Новини Житомира
 
 


Понад 150 мільйонів гривень не вистачає в цьому році в місцевих бюджетах області на заробітну плату

Автор: news_maker від 22-04-2014, 12:43, переглядів: 1 340

Понад 150 мільйонів гривень не вистачає в цьому році в місцевих бюджетах області на заробітну плату

Повністю кошти на зарплату бюджетникам передбачили лише в двох районах. Директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Ганна Ємченко під час розширеної колегії департаменту зазначила, що цього року не вдалося уникнути вже звичної тенденції – коштів на зарплату працівникам бюджетних установ знову не вистачає. Суми суттєві:

"Недостатність в коштах на заробітну плату зараз становить 156,2 мільйона гривень і на розрахунки за енергоносії – ще п’ять мільйонів. На стадії затвердження місцевих бюджетів повністю потребу в коштах на заробітну плату було передбачено лише по Андрушівському та Володар-Волинському районах. В той же час, найбільша недостатність має місце по місту Бердичеву, Лугинському і Романівському районах".

Традиційними назвала Ганна Ємченко і причини, через які утворюється недостатність коштів на зарплату:

"Це зменшення кількості споживачів медичних, освітніх, соціально-культурних послуг при майже незмінній мережі бюджетних закладів та зайнятій у них штатній чисельності. Оскільки більшість фінансових нормативів розраховується, виходячи з наявного населення, то його зменшення прямо впливає і на зменшення фінансового ресурсу нашої області".

Сподіватися, що держава, як завжди, винайде кошти на зарплату бюджетникам, в цьому році не варто, зазначила директор департаменту. За таких умов Ганна Ємченко орієнтує місцеву владу в першу чергу скеровувати вільні залишки коштів на виплату зарплати працівникам бюджетних установ і шукати резерви для наповнення бюджетів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: