На Житомирщину завітала науково-краєзнавча експедиція » Новини Житомира
 
 


На Житомирщину завітала науково-краєзнавча експедиція

Автор: news_maker від 22-04-2014, 14:44, переглядів: 1 065

На Житомирщину завітала науково-краєзнавча експедиція

З метою вивчення використання інноваційних технологій у роботі музеїв Житомирщини та популяризації краєзнавчих знань в області 22-23 квітня відбудеться науково-краєзнавча експедиція «Музейне краєзнавство Житомирщини: суспільно-інтеграційні тенденції та комунікаційні інновації».

Експедиція відвідає провідні музейні заклади в Житомирі, Бердичеві, Попільнянському і Коростишівському районах, зустрінеться з науковим і краєзнавчим активом.

Серед учасників заходу голова Національної спілки краєзнавців України, член-кореспондент НАН України Олександр Реєнт, заступник голови Національної спілки краєзнавців України Руслана Маньковська, перший заступник головного редактора журналу «Краєзнавство» Олег Бажан, голова правління Вінницької обласної організації НСКУ Сергій Гальчак, голова правління Житомирської обласної організації НСКУ Лариса Грузська, Георгій Мокрицький, Павло Скавронський, Олександр Тарабукін, Іван Ярмошик та інші відомі науковці.

В останні десятиліття науково-краєзнавчі експедиції стали дієвою формою залучення широкої громадськості до проблем збереження історико-культурної спадщини України. Національна спілка краєзнавців України в межах власної програми діяльності започаткувала проведення експедицій за участю провідних українських науковців: істориків, археологів, пам’яткоохоронців тощо.

В рамках експедицій проводяться тематичні круглі столи, наукові наради та консультації з провідними фахівцями, розглядаються проблеми духовної та матеріальної культурної спадщини України.

Такі виїзди на місця були здійснені в 2009-2013 гроках на Полтавщину, Львівщину, Чернігівщину, Дніпропетровщину, Запоріжжя, Херсонщину, Кіровоградщину, Черкащину, Київщину та Вінничину. І ось тепер естафету приймає Житомирщина. У Житомирі 22 квітня о 15.00 учасників заходу приймає літературно-меморіальний музей В.Г.Короленка.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: