За підготовкою до виборів у Житомирі та в області спостерігають співробітники Посольства США в Україні » Новини Житомира
 
 


За підготовкою до виборів у Житомирі та в області спостерігають співробітники Посольства США в Україні

Автор: news_maker від 24-04-2014, 14:35, переглядів: 1 124

За підготовкою до виборів у Житомирі та в області спостерігають співробітники Посольства США в Україні

Свій візит на Житомирщину вони розпочали із зустрічі з головою облдержадміністрації Сидором Кізіним. Представник Посольства Чарльз Вітек наголосив на тому, що його колеги сьогодні контролюють підготовку та проведення виборів Президента України в усіх областях, адже ці вибори мають бути прозорими та легітимними:
"Ми координуємо свої зусилля з іншими спостерігачами для того, щоб забезпечити міжнародну присутність на виборах, тому що ми розуміємо, що ці вибори мають бути легітимними. Ми ще приїдемо сюди в день виборів. І якщо буде другий тур – то і на другий тур ми також будемо тут" Сидір Кізін, в свою чергу, запевнив, що добре знає, що таке виборчий процес та специфіку роботи спостерігачів, бо неодноразово був його учасником - і в якості кандидата, і в якості очільника обласної організації однієї з опозиційних партій. Він гарантував підтримку влади міжнародним спостерігачам на Житомирщині:
"Я чітко розумію, що потрібен контроль. Колись на собі відчували утиски влади, які вона чинила на опозиційні політичні сили. Тому сьогодні ми процес виборів робимо прозорим, виключається будь-який адміністративний ресурс, вплив влади на думку виборця. Для нас важливо, щоб вибори відбулися і вони були легітимними, не залежно від того, хто буде Президентом".
В ході розмови співробітники Посольства США в Україні поцікавилися, як обласна держадміністрація готується забезпечити виборчі матеріали, які передбачені заходи безпеки на виборчих дільницях, питали про факти залякування виборців та про думки влади про можливість проведення чесних виборів.

Джерело: http://103fm.com.ua/

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: