Правоохоронці перевіряють законність будівництва багатоповерхівки на 1 Травня у Житомирі » Новини Житомира
 
 


Правоохоронці перевіряють законність будівництва багатоповерхівки на 1 Травня у Житомирі

Автор: news_maker від 25-04-2014, 13:03, переглядів: 1 074

Правоохоронці перевіряють законність будівництва багатоповерхівки на 1 Травня у Житомирі

Перевіряти, чи законним є будівництво фірмою депутата Житомирської міської ради Юрія Ткаченка багатоповерхівки на 1 Травня, будуть правоохоронці.

26 березня мешканці сусідніх будинків звернулися до міліції з заявою про кримінальне правопорушення. Люди звинувачують колишню заступницю мера Галину Семенець у тому, що вона самовільно уклала угоду про продовження оренди цієї земельної ділянки, не маючи відповідних повноважень.

«Семенець сама писала нам тисячу листів, що подовження оренди земельної ділянки вирішується тільки рішенням сесії міської ради. Засідання сесії по цьому питанню не було, рішення винесено не було. А сама вона, порушуючи всі правила, закони і перевищуючи своє службове положення, 24 квітня 2013 підписала договір на подовження оренди з ТОВ «Архбудінвест-Полісся», - розповідає мешканка сусіднього будинку Людмила Полякова.

Боротьба за цю ділянку землі між мешканцями і забудовником триває вже кілька років. Люди судяться, виграють, ламають паркани і просять зводити багатоповерхівку в іншому місці. Попри усі їхні спроби, будівництво розростається і створює нові проблеми.

У своїй заяві люди наполягали на відкритті кримінального провадження саме за перевищення Галиною Семенець службових повноважень, втім у міліції справу відкрили за статтею шахрайство, - розказує юрист, яка допомагає мешканцям.

У міліції ж кажуть - кваліфікація попередня і в подальшому може бути змінена. Все залежить від рішення суду, куди мешканці збираються на початку травня.

«За даним фактом через неодноразові скарги громадян було розпочато кримінальне провадження за статтею 190 ч.1 - шахрайські дії, що стосуються підроблення документів. На даний час проводиться розслідування. Після прийняття рішення Корольовським районним судом відповідно буде прийнято рішення по кримінальному провадженню», - повідомив т.в.о. начальника СУ УМВС в Житомирській області Юрій Резніченко.

Мешканці сподіваються, що суд скасує цю угоду, будівництво зупинять і вони нарешті зможуть зітхнути з полегшенням.

За матеріалами Житомир інфо

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: