5 трамваїв по одній тисячі євро вже в цьому році планує закупити влада Житомира » Новини Житомира
 
 


5 трамваїв по одній тисячі євро вже в цьому році планує закупити влада Житомира

Автор: news_maker від 29-04-2014, 19:57, переглядів: 1 362


Електротранспорт розпродає Таллінн у зв’язку з тим, що естонська столиця переходить на інші зразки трамваїв. Після їх придбання потреба Житомира в трамваях буде задоволена, констатують в управлінні транспорту та зв’язку Житомирської міської ради. Щодо оновлення тролейбусного парку, то цього року в обласному центрі мають намір придбати до 17 бувших у використанні електромашин. Це тролейбуси фірми MAN з європейських країн, всі вони після капремонту, мають гарний технічний стан та естетичний вигляд, наголошує начальник транспортного управління Володимир Клинчук:

"Зручність та естетичний вигляд мають збільшити пасажиропотік. Як приклад, в Тернополі після закупки чеських тролейбусів, денна виручка від перевезення пасажирів зросла на 20%, адже з підвищенням якості обслуговування збільшилася і кількість пасажирів" Міська рада Житомира вже виділила 6 мільйонів гривень на придбання у Європі тролейбусів. Значне оновлення автопарку передбачене Концепцією розвитку громадського транспорту в Житомирі, яка наразі готується фахівцями. Поки ця Програма в розробці, працівники ТТУ продовжують самі збирати електротранспорт, даючи йому друге життя. Так лише на цьому тижні на маршрути вийшли два відновлені тролейбуси, за перший квартал загалом – чотири.

Сьогодні технічно здатні обслуговувати населення Житомира 70 тролейбусів та 12 трамваїв. Всього ж електротранспорту в ТТУ майже вдвічі більше. Причому його зношеність сягає 93%, і частина машин просто чекає на списання.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: