Після створення центру екстреної медичної допомоги "швидкі" почали доїжджати швидше » Новини Житомира
 
 


Після створення центру екстреної медичної допомоги "швидкі" почали доїжджати швидше

Автор: news_maker від 29-04-2014, 20:05, переглядів: 1 273

Після створення центру екстреної медичної допомоги "швидкі" почали доїжджати швидше

На Житомирщині після створення центру екстреної медичної допомоги час доїзду швидких до хворого становить 87% від нормативу по місту і 76% по селу. Після оновлення парку швидких і впровадження обіцяної в цьому році оперативно-диспетчерської служби можливе 100 відсоткове забезпечення надання своєчасної допомоги. На заваді лише якість доріг, констатують керівники медичних служб районів, які упродовж останнього місяця отримують нові автомобілі швидкої допомоги. Це давно очікувана подія, розповідає головний лікар Бердичівської ЦРЛ Дарія Луцька:
"Зараз у нас є 4 машини швидкої допомоги, в одній з них ресурси вичерпано на 80%, у трьох інших – на 200%. Їх всі просто треба списати. Але ми спишемо тільки одну, інші будемо підтримувати. Побачимо як справа піде взимку – чи зможе ця машина пройти в села, туди, де дуже погані дороги. Але в будь-якому разі, ця машина для нас – порятунок" Нові автомобілі швидкої допомоги побачать у кожному районі області:
"На нашу область виділено 37 автомобілей. 32 ми вже отримали, ще 3 доїхали перед вихідними. Ці автомобілі класу "Б" оснащені за європейськими стандартами: багатоканальний електрокардіограф, кардіомонітор, дефібрилятор, пульсоксиметр і дихальна апаратура, ноші для дорослих і для дітей і сучасні вакуумні шини, які використовують у випадку перелому або вакуумний матрас", – розповів начальник управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Олександр Торбас.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: