У Житомирі обговорили можливості скорочення споживання природного газу котельнями області » Новини Житомира
 
 


У Житомирі обговорили можливості скорочення споживання природного газу котельнями області

Автор: news_maker від 30-04-2014, 20:23, переглядів: 1 232

У Житомирі обговорили можливості скорочення споживання природного газу котельнями області

Під час наради перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко зауважив, що на сьогодні на балансі підприємств та організацій Житомирщини знаходиться 920 котелень. Причому 531 з них, а це 58%, працює на газу. Однак, зважаючи на постійне зростання ціни на цей вид палива, особливо в нинішніх непростих умовах, споживання газу варто скорочувати. Мова йде про активізацію переходу на альтернативні види палива:
"Найбільші країни світу вже давно переходять на альтернативні види палива. Ми маємо користуватися тією альтернативою і тим убезпечити і зберегти той фінансовий ресурс, який можна було б давати на розвиток економіки, фінансової частини і забезпечити тим самим соціальний статус кожного громадянина і кожної окремої території".
Житомирщина - одна з областей, які мають надзвичайно високий потенціал впровадження альтернативних технологій опалення, додає начальник обласного департаменту житлово-комунального господарства Геннадій Забродський:
"Найбільше в нашій Житомирській області можна використовувати місцеву сировини, яку ми можемо опрацювати і зробити замкнений цикл. Більше того, коли ми будемо користуватися місцевою сировиною, додатково ми створимо робочі місця в себе, в Житомирській області, ми залишаємо в себе фінансовий ресурс. Крім того, ми маємо зменшення використання ресурсів і відповідно виконуємо державну програму щодо зменшення споживання енергоносіїв".
Загалом перед областю стоїть завдання за три найближчі роки зменшити газоспоживання на 50%. Можливості для цього на Житомирщині є, каже Геннадій Забродський, починати роботу потрібно вже зараз.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: