19 кримчан отримали на Житомирщині статус безробітного, а 4 вже працевлаштовані » Новини Житомира
 
 


19 кримчан отримали на Житомирщині статус безробітного, а 4 вже працевлаштовані

Автор: news_maker від 8-05-2014, 13:35, переглядів: 1 087

19 кримчан отримали на Житомирщині статус безробітного, а 4 вже працевлаштовані

На Житомирщині організовано злагоджену та скоординовану роботу всіх органів влади, які надають допомогу особам, що переїхали на терени нашої області з Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Окрім розселення кримчан та влаштування їхніх дітей у дитячі садочки та школи, обласна влада сприяє і працевлаштуванню цих людей.
За повідомленням Житомирського обласного центру зайнятості, обласною службою зайнятості здійснено організаційні заходи щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян України, які прибувають з АР Крим і міста Севастополя в інші регіони для тимчасового проживання, до соціальних послуг, передбачених законодавством у сфері зайнятості та соціального страхування на випадок безробіття.
З цією метою в області забезпечується сприяння у підборі підходящої роботи й організації для цієї категорії населення громадських та інших робіт тимчасового характеру, приймаються рішення щодо виплати допомоги по безробіттю, в тому числі одноразової для організації підприємницької діяльності. Окрім цього, в кожному базовому центрі зайнятості області забезпечено роботу «гарячої» телефонної лінії та визначено фахівців, відповідальних за надання роз’яснень з питань реєстрації, перереєстрації в службі зайнятості та отримання соціальних послуг. У 40 селищних та 579 сільських радах області, в державних соціальних установах в інформаційних куточках розміщена інформація щодо надання соціальних послуг, передбачених законодавством центрами зайнятості для такої категорії населення, а також у разі звернення до центрів зайнятості громадян, які приїхали з АР Крим та міста Севастополя, з ними буде проведений комплекс інформаційно-консультаційних та профорієнтаційних заходів, у тому числі за місцем тимчасового поселення.
За оперативними даними, станом на 6 травня 2014 р. до центрів зайнятості області звернулось 19 осіб, які отримали статус безробітного (Андрушівський РЦЗ, Радомишльський РЦЗ, Ружинський РЦЗ, Бердичівський МЦЗ, Житомирський МЦЗ) та 9 осіб, які відносяться до інших категорій громадян (Овруцький РЦЗ, Бердичівський МЦЗ, Житомирський МЦЗ). Загалом, на Житомирщині працевлаштовано 4 особи, які приїхали з АРК та міста Севастополя (Ружинський РЦЗ – 2 особи, Овруцький РЦЗ – 1 особа, Бердичівський МЦЗ – 1 особа).

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: