У Радомишльському районі газифікували ще одне село » Новини Житомира
 
 


У Радомишльському районі газифікували ще одне село

Автор: news_maker від 14-05-2014, 10:55, переглядів: 1 488

У Радомишльському районі газифікували ще одне село

Про газифікацію мріяли давно, а всі роботи виконали практично за рік, розповів сільський голова Веприна Віталій Старовойт:
"Найперше, це було бажання наших людей. Ми бачили, що по сусідству газопровід підведений і газ уже був. Мене особисто це хвилювало, тому що я раніше тут був головою правління колгоспу, тепер я сільський голова і мені дуже хотілося, щоб, перш, ніж йти з цієї посади, залишити слід".
Підвідний газопровід ПАТ "Житомиргаз" збудував за власні кошти (а це понад півтора мільйони гривень). Гроші на розподільчі газопроводи в самому селі вже збирали його жителі. Вийшло недешево – здавали більше, ніж по шість тисяч гривень на мережу, а потім ще потрібно було "завести" газ до будинку та придбати необхідне обладнання. Хоч було важко, але люди дуже хотіли, каже жителька Веприна Валентина Гарбар:
"Люди ні на що не витрачали. Ми навіть в селі відклали будівництво церкви. І для мене, як для вдови, цей газ – милість Божа. Уявіть собі: я цієї зими випалила останнє вугілля. Де його мені брати, звідки везти? На Ірші більше складу немає, це одне перевезення скільки буде коштувати. Кажуть, що газ буде дорожчий. Так його ж вже не возити, нікого не просити, дрова не просити, людей не наймати. Газ – це щастя для нас". Голова правління ПАТ "Житомиргаз" Валентин Ющенко розповів, що рівень газифікації нашої області на сьогодні складає 38 відсотків. За його словами, це один з найнижчих показників у державі. І хоча газ сьогодні – задоволення дороге, відмовлятися від нього ніхто не збирається. "Там, де є газ – є цивілізація", – кажуть газівники. Голова облдержадміністрації Сидір Кізін погоджується, але наголошує: потрібно використовувати всі наявні ресурси: "Ми паралельно маємо рухатися у всіх напрямках – і у використанні відновлювальних ресурсів, на які Житомирщина дуже багата. І вони зараз набагато дешевші за природний газ. А що стосується газифікації, це найбільш комфортний ресурс, і цей напрямок теж повинен розвиватися. Але ми повинні це так робити, щоб був баланс, і, головне, щоб у людей був вибір". На сьогодні в селі Веприн – 530 дворів, 300 з них увійшли до кооперативу, який організовував збір коштів та виступив замовником будівництва розподільчих газопроводів. Станом на початок травня газифіковано 150 житлових будинків.

У Радомишльському районі газифікували ще одне село
У Радомишльському районі газифікували ще одне село

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: