У Житомирі зупинили здирництво на штрафмайданчиках » Новини Житомира
 
 


У Житомирі зупинили здирництво на штрафмайданчиках

Автор: news_maker від 14-05-2014, 14:46, переглядів: 1 459

У Житомирі зупинили здирництво на штрафмайданчиках

Рік тому активісти політичної партії “Демократичний Альянс” забрали перший автомобіль з платної автостоянки, яку зазвичай називали “шрафмайданчиком”. Сьогодні в Житомирі зупинено цей здирницький бізнес ДП «Інформ-Ресурси».

“Опираючись на незнання громадянами своїх справ, не чисті на руку підприємці налагодили прибутки з повітря. Для нас принципово було покласти край здирництву та корупції – і ми це зробили“ - коментую голова Житомирської обласної організації політичної партії “Демократичний Альянс” Дмитро Ткачук.

З травня 2012 по квітень 2014 року на стоянку було доставлено понад 1 200 автомобілів. Власники цих авто шахрайським шляхом були змушені сплатити за ряд надуманих послуг. Сумарний обсяг «заробітків» завдяки даній схемі склав понад 750 тисяч гривень, витягнутих з кишень автовласників.

Організатором схеми є горезвісно відоме ДП «Інформ-Ресурси», керівником якого є депутат Житомирської міської ради, регіонал Микола Примачек. З боку МВС тарифи на послуги «майданчиків» підписував начальник Управління матеріального забезпечення УМВС Володимир Обаранчук.

На сьогоднійшній день в місті подібний “штрафмайданчик” вже не працює, а сторожам не виплачують заробітну плату за багато місяців.

Наразі потерпілими від такої підприємницької діяльності вже подано 20 повідомлень про злочин. “Дана схема мала явні ознаки злочину. Працівники ДАІ відбирали у людей їх авто, ставили на платний майданчик, а за повернення вимагали кошти. Керівництво підприємства «Інформ-Ресурси» увійшовши в змову з працівниками міліції, налогодило собі достатньо прибутковий бізнес. Ми закликаємо всіх потерпілих у даній шахрайській схемі звертатись до прокуратури з повідомленнями про злочин. Готові допомогти у цьому житомирським автомобілістам”, - додає Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, що члени «Демократичного Альянсу» зайнялися темою, коли в березні 2013 року до них звернувся Віталій Єфремов. Чоловік попросив допомогти повернути авто, яке вилучили працівники ДАІ та доставили на один з подібних автомайданчиків в Житомирі. За повернення автомобіля з Єфрємова вимагали близько 8 000 гривень і сума зростала кожного дня. Розібравшись в юридичних аспектах теми, авто повернули без жодних грошей.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: