Трасу Житомир - Київ будуть здавати без верхнього покриття ВІДЕО » Новини Житомира
 
 


Трасу Житомир - Київ будуть здавати без верхнього покриття ВІДЕО

Автор: news_maker від 30-05-2012, 22:39, переглядів: 2 245

Трасу Житомир - Київ будуть здавати без верхнього покриття ВІДЕО

Ще з моменту, коли Україна завоювала право приймати у себе Євро-2012, казали, що однією з головних проблем нашої країни є, крім іншого, поганий стан українських доріг. Довгий час дороги не ремонтували, а за рік до євро почали реконструкцію авральними темпами. У разом вийшло так, що головний маршрут з Києва на Захід не встигнуть повністю відремонтувати до початку Євро і дорогу Житомир-Київ будуть здавати без верхнього покриття.

Зараз останні 130 км дороги від західного кордону до столиці ремонтують рекордними темпами.

На Житомирській трасі працюють майже цілодобово. Група робітників відповідає за кілометри узбіччя. "Намагаємося, бачите - 20 хвилин пообідали і вперед", - говорить співробітник "Укравтодору".

Так само завзято працюють і укладальники бордюрів. Запевняють - свою щоденну норму виконують і все закінчать вчасно. "Впораємося - по 100 метрів на день кладемо. Ще трохи залишилося до Євро", - говорять співробітники компанії.

Крім узбіччя автодорожники доробляють пішохідні переходи і відбійники. На трасі між Києвом і Житомиром тепер будуть і нові металеві відбійники, причому уздовж всієї дороги - між смугами і на узбіччі.

"Норма близько 500 м, кілометр, а коли воно як виходить: яка земля, грунт. Пісок швидше, бетон - важче", - говорить співробітник "Укравтодору" Олексій Сахневич.

Офіційно трасу почнуть експлуатувати вже 1 червня, проте без верхнього покриття. Постелять його вже після Євро.

"В принципі, між містами ми закінчуємо. 1 червня Київ - Житомир без верхнього шару, але дуже високої якості. А після Євро ми відразу покладемо верхній шар на цю дорогу", - говорить віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Україні Борис Колесніков.

Всього ж за 3 роки на маршрутах Євро-2012 реконструйовано та побудовано більше 1600 кілометрів доріг. Правда, це лише 2% від загальної протяжності українських автодоріг. Щоб всі магістралі були такої ж якості, як Житомирська, потрібно мінімум 10 років.

Після досить непогано відремонтованої дороги Житомир - Київ, несподіванка чекає всіх водіїв буквально при в'їзді в Київ. Саме там, при в'їзді в столицю, закінчується новий асфальт.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: