Житомирські податківці вилучили «чорну» зарплату в офісі «Санітас» » Новини Житомира
 
 


Житомирські податківці вилучили «чорну» зарплату в офісі «Санітас»

Автор: news_maker від 13-06-2014, 10:09, переглядів: 1 875

Житомирські податківці вилучили «чорну» зарплату в офісі «Санітас»

У Житомирі в центральному офісі однієї з аптечних мереж вилучили більше 10 конвертів з «чорною» зарплатою, пише житомир інфо.

Про це повідомили в головному управлінні Міндоходів у Житомирській області.

«Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, що розслідується слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Житомирській області щодо службових осіб однієї з найбільших мереж аптек області, які ухилились від сплати податків до державного бюджету в особливо великих розмірах», - повідомили Житомир.инфо в обласному управлінні Міндоходів.

За інформацією податківців, у ході розслідування кримінального провадження було встановлено, що керівництво підприємства з метою несплати до бюджету соціальних та податкових платежів проводить виплати працівникам підприємства заробітної плати у конвертах. Крім того, у діяльності підприємства застосована схема формування валових витрат підприємства за рахунок відображення у бухгалтерському та податковому обліках проведення псевдооперацій з придбання послуг у «підконтрольних» приватних підприємців.

Так, за інформацією оперативного управління ГУ Міндоходів області 11 червня на підставі ухвали суду слідчим спільно з оперативними працівниками було проведено обшук центрального офісного приміщення вказаної мережі.

Під час проведення обшуку працівниками податкової міліції виявлено та вилучено більше 10 конвертів, у яких містились кошти із зазначенням номерів аптек, прізвищ громадян та сум необлікованої заробітної плати, також відомості про виплату «чорнової зарплати» та бухгалтерські документи, що підтверджують перерахування коштів на «підконтрольних» приватних підприємців з метою подальшого їх зняття та виплату через конверти.

За інформацією прес-служби прокуратури Житомирської області, у виявлених під час обшуку конвертах знаходилась зарплата на суму понад 80 тис. грн.

досудове розслідування кримінального провадження за фактом ухилення посадовими особами однієї із мереж аптек області від сплати податків до державного бюджету, за попередніми підрахунками, на суму понад 3 млн. грн.

У досудовому розслідуванні за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України за фактом ухилення посадовими особами однієї із мереж аптек області від сплати податків до державного бюджету, за попередніми підрахунками, на суму понад 3 млн. грн., прокуратура області здійснює процесуальне керівництво.

Лист від дирекції мережі аптек «Санітас», де 11 червня податкова проводила обшук:


«Під час обшуку ППФ «Санітас» 11.06.2014 року працівники податкової міліції на чолі зі ст. слідчим з ОВС відділу податкової міліції ДПА Житомирської області Сидоржевським О.М. проводили слідчу дію із застосування недозволених методів ведення оперативно-слідчих дій, що суперечить загальним засадам кримінального провадження.

Так, 11.06.2014 року близько 15.00 години організована група невідомих людей у кількості близько 20 чоловік, незважаючи на охорону, яка знаходиться на прохідній офісного приміщення ПАТ «Полісянка», не представившись та не пред’явивши документів перескочили через турнікет, пошкодивши його та самовільно проникли на приватну територію ПАТ «Полісянка».

Одночасно, група невідомих осіб в кількості приблизно 10 чоловік, заблокували роботу всього другого поверху приміщення за адресою м.Житомир, пров. 1 Сінний,4, що належить ПАТ «Полісянка», кабінети, якого орендуються та мають позначення з назвами фірм, (ТОВ «Домінвест», ПАТ «Полісянка», ТОВ «ТК «Радомисль» та інші), фізично утримуючи працівників зазначених фірм в коридорі, чим грубо порушили права та інтереси третіх осіб.

Близько 18.00 з метою припинення незаконних дій посадових осіб податкової міліції ППФ «Санітас» на місце події було викликано слідчо-оперативна група чергової частини УМВС, рапортом слідчого були встановлені особи 14-ти чоловік, які безпідставно знаходились на території ПАТ «Полісянка» та чинили противоправні дії, незаконно утримуючи працівників інших фірм на місці обшуку.

Відповідно ст.235 КПК України за ухвалою Богунського районного суду м.Житомира від 12.05.2014 року слідча дія - обшук розпочався та проводився не за місцем знаходження ПП Фірми «Санітас», а саме в кабінеті, що знаходиться на 2 поверсі офісного приміщення, що перебуває в оренді ТОВ Фірма «Фармавіта».

Про даний факт слідчому було повідомлено керівником орендаря зазначеного приміщення ТОВ Фірма «Фармавіта» та представниками ППФ «Санітас» перед початком проведення обшуку та надано відповідне документальне підтвердження.

Всупереч вимог ст.236 КПК, згідно якої ухвала про обшук має бути виконана слідчим або прокурором, проведення обшуку розпочалось та здійснювалось невідомими особами, в складі 5-7 чоловік, які відмовились від надання документів, що посвідчують особу та без підтвердження правової підстави участі в проведенні обшуку (постанова про створення оперативно-слідчої групи, окреме доручення слідчого).

Тобто обшук було розпочато та слідчі дії здійснювались приблизно з 15.30 до 16.00 без пред’явлення ухвали суду та встановлення особи, що має право на його здійснення. Після виклику та приїзду керівника прес-служби ГУ Міндоходів Житомирської області, слідчий представився та пред’явив ухвалу суду та службове посвідчення особи.

Висновки органу досудового слідства про те, що в ході зазначеної слідчої дії було вилучено конверти з «чорню зарплатою» працівників фірми «Санітас» не відповідають дійсності, оскільки всі вилучені кошти були виявлені та вилучені не за місцем знаходження ППФ «Санітас», в кабінеті орендованому іншою фірмою та є власністю третьої особи, яка вже в установленому законом порядку подала вимогу про повернення тимчасово вилучених під час обшуку власних коштів. Факт виявлення та вилучення коштів, які не є власністю ППФ «Санітас» документально зафіксований в заяві, що занесена до протоколу обшуку відповідно до п.8 ст.236 КПК України.

В зв’язку з наведеним, висновки слідчого є передчасними та суб’єктивними, правову оцінку зібраним доказам та законності способу їх отримання слідчим, може надати виключно суд. Відповідно до ст. 7 Кримінально-процесуального кодексу України загальними засадами кримінального провадження є зокрема безпосередність дослідження показань, речей і документів та презумпція невинуватості та забезпечення доведеності вини в встановленому законом порядку", - йдеться в листі за підписом ППФ "Санітас".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: